Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

Grigor Dimitrov je u 33. godini po prvi put stigao do četvrtfinala Rolan Garosa (sada je stigao barem do četvrtfinala na svakom grend slemu) i to nakon što je srušio Huberta Hurkača sa 7:6(5), 6:4, 7:6(4), a nakon toga je odlučio da govori i o Novaku Đokoviću.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Bugarski teniser je za dva sata i 51 minut uspeo da stigne do poslednjih osam, a onda je govorio o uspehu Novaka Đokovića koji je uspeo da preokrene protiv Lorenca Musetija i da ga sruši nešto usred noći.

#related-news_0

Najpre je sve otvorio šalom.

“On je ovaj turnir osvajao tri puta, nimalo loše, zar ne?”, odgovorio je uz osmeh bugarski as.

Onda je nastavio sa pojašnjavanjem.

“Novakov najveći kvalitet je što je u stanju da se odlično adaptira na razne podloge. Iznad svega, Novak je verovatno jedan od najvećih boraca u tenisu. Ne sećam se kada sam se uspavao sinoć dok sam gledao njegov meč, da li je to bio kraj drugog ili trećeg seta, a onda kad sam se probudio, vidim da je peti dobio “sa nulom”, i to je tipično za njega. Ne samo da je stanju da se adaptira na razne podloge, već i na razne uslove za igru i različite protivnike kroz godine. On je tu sposobnost doveo do savršenstva, i u stanju je da pronađe dodatnu snagu ili brzinu u sebi kada je najpotrebnije. Nisam uspeo da odgledam ostatak meča i samo mogu da pretpostavim da se nešto tako desilo”, rekao je Dimitrov.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare