Foto: AP Photo/Alberto Pezzal

Drugačiji pogled na Đokovića.

Britanska štampa i tamošnji mediji retko kada su nakloneni Đokoviću čak i kada moraju da ga pohvale zbog pobeda i rezultata. Ali, povremeno se pojavi i tekst koji iz drugog ugla priča priču o najboljem teniseru svih vremena.

Stefano Hetfild koji je bio urednik čuvenog „Metroa“, a sada kolumnista „InNews“ portala, stvari je postavio u drugačiju perspektivu.

PROČITAJTE JOŠ

„Novaka Đokovića nije briga šta mislimo o njemu, to je ono što ga čini tako zanimljivim“, piše Stefano Hetfild, dugogodišnji urednik brojnih engleskih medija poput „Metroa“, a sada kolumnista na portalu „Inews“.

Hetfil je inače veliki navijač Fulama i fan Aleksandra Mitrovića, a Englezima je poslao jasnu poruku.

„On neće žrtvovati svoja mišljenja da se dopadne publici i ne juri popularnost. Ima nečega u tome čemu se treba diviti. Novak Đoković je najopsesivnije predan elitni sportista na svetu. To ga čini i najfascinantnijim. Molim vas, čujte me. Znam da kolutate očima i pasivno agresivno uzdišete jer sam „tako dosadan“. Izgleda da nikako ne možemo da zavolimo najboljeg tenisera sveta, čoveka koji je na putu da osvoji svoju osmu titulu Vimbldona, petu zaredom“.

Britanski novinar je podsetio da je Rodžer Federer 19 godina proglašavan najpopularnijim teniserom, da bi tu tiulu preuzeo Nadal, a smatra da je gotovo nemoguće da takvo priznanje ode u ruke Đokoviću.

„Da, znam da je antivakser koji je odbio da se vakciniše kako bi igrao na Australijan openu i drugim turnirima. I naravno ovo će naljutiti mnoge navijače. Ja se apsolutno ne slažem sa njim, ali mogu da vidim kako je njegova vera u sebe dovela do tog stava koji je deo njegove šire filozofije. Njegovo je telo zaista njegov hram. On neće ništa od svojih uverenja žrtvovati kako bi bio popularan“, ističe Hetfild.

Hetfild ističe kako je mnogim navijačima sporna Novakova ishrana, ali da je Đoković teniser koji se najmanje povređuje.

„Đoković je na dijeti koja se sastoju samo od povrća, orašastih plodova, semenki, belog mesa, ribe, voća i zdravih ulja. Ne unosi gluten,jer je jednom pao na nekom naučno neutemeljenom testu i to je za njega bilo dovoljno. Dodajte tome jogu i taj-či, vidite kako je Rajan Gigs imao karijeru bez povreda pošto je krenuo da se bavi tim stvarima“, dodaje engleski novinar.

Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Podsetio je Hetfild na onu čuvenu izjavu srpskog tenisera da je tenis igra nerava i glave jer su danas svi u formu i svi imaju sjajne forhende i bekende, a onda je udario pravo u centar!

„Da li stereotipno gledamo Đokovića kao strogog i dosadnog istočnoevropljanina i propuštamo da vidimo koliko je duhovit? Njegov srpski pogled na balkansku politiku nas takođe ostavlja u nelagodi. Đokovića nije briga, on ima svoju viziju. Sve to ga čini teškim čovekom da ga zavolite, šta god da se desi na Centralnom terenu. Ali ga takođe čini i najzanimljivjim sportistom sveta“, navodi Stefano Hetfild na kraju svog sjajnog teksta.

BONUS VIDEO  Žene sa Nadalovim maskama provociraju Novaka 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar