Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Sumnjate da se tenis nalazi u eri Novaka Đokovića? Evo jednog podatka zbog kog više neće biti nikakve dileme, ali se sada postavlja pitanje da li je na Vimbldonu okončana. Većina smatra da nije.

Novak Đoković je osvojio 11 od 20 grend slem turnira na kojima se takmičio od početka 2018. godine, a još tri puta je poražen u finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, mnogi postavljaju pitanje da li je od Vimbldona zapravo počela era Karlosa Alkaraza koji je uspeo da prekine niz nepobedivosti Đokovića na Vimbldonu koji je trajao još od 2017. godine.

Boris Beker, bivši trener srpskog asa, smatra da period teniske vladavine Đokovića još uvek nije okončan.

„Mislim da ovo nije kraj Đokovićeve ere i nadam se da nije jer je to finale Vimbldona bio odličan primer kakav bi teniski meč trebalo da bude“, rekao je Beker u jednom podkastu.

Zatim je nastavio.

„Dobili smo milione novih navijača zahvaljujući tome i nadam se da oni mogu da ponove to u Njujorku ili Melburnu. Ne mislim da će Novak prestati da pruža sjajne partije“, rekao je Beker i ostavio jedno zrno sumnje.

U pitanju je ono što i Đoković neretko pominje na konferencijama.

„Pitanje je samo motivacija: Šta gura Đokovića da nastavi? Da, svakako 24. grend slem titula kako bi bio najbolji uz Margert Kort po pitanju grend slem turnira što se njih tiče. On je već najtrofejniji u muškoj kategoriji, ali naravno da želi to da bude u tenisu uopšte“, poručio je Nemac.

BONUS VIDEO Haos na Vimbldonu: Novak nije hteo da nastavi meč, išao u inspekciju terena i doneo odluku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar