Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nekadašnji trener Novaka Đokovića i slavni nemački teniski as Boris Beker dao je svoj sud o vinovnicima novog teniskog poretka.

U nedelju je završeno takmičenje na Rolan Garosu, Karlos Alkaraz je posle pet setova pobedio Sašu Zvereva i domogao se svoje treće grend slem titule.

PROČITAJTE JOŠ:

I to na trećoj različitoj podlozi. Ne samo što je jedan od najmlađih koji su ikada stizali do finala na sve tri podloge na grend slemovima sa samo 21 godinom, nego se okitio i titulama na sve tri.

Lani je Alkaraz trijumfovao na Vimbldonu, pre dve godine u Americi i sada u Parizu, pa je Beker ostao pod jakim utiskom.

Toliko jakim, da je nekadašnji Đokovićev trener, a sada analitičar Eurosporta, rekao da je Alkaraz bolji nego Novak, Nadal i Federer kad su imali 21 godinu.

„U mojim očima, on je bolji sa 21 godinom nego Nadal, Đoković i Federer dok su bili u istim godinama“, rekao je Beker u programu „Mečbol Beker“.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Eurosport (@eurosport)

Nadal je već sa 22 godine imao četiri titule na Rolan Garosu, Novak je sa 21 godinom već bio grend slem šampion u Australiji, a Federer je svoju prvu titulu uzeo sa nepune 22 godine u Londonu. U tom smislu Alkaraz jeste uspešniji u istim godinama, ali Đoković, Nadal i Federer nisu imali pre sebe takve veličine na koje bi mogli da se ugledaju, uz dužno poštovanje prema Pitu Samprasu i ostalima.

Granice su pomerene tek sa „velikom trojkom“, i to je otvorilo nove horizonte i za mlađe generacije igrača, među koje spada i Alkaraz.

Karlos je stasavao u vreme „trojke“ i imao je od koga i da uči, pošto je Federer do kraja karijere osvojio 20 grend slemova, Nadal 22, a Đoković čak 24, zbog čega je na Bekerov račun bilo komentara da je potrčao pred rudu i da je pod utiskom tek završenog finala.

BONUS VIDEO: Nova.rs posetila kliniku u kojoj je operisan Đoković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare