Foto: Nova.rs/EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO/Mike Egerton / PA Images / USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Dok se polako gegamo posle utakmice Brazil - Južna Koreja prema stanici metroa i svodimo račune, oduševljeni sjajnom igrom Nejmara i ekipe, ali i pomalo i razočarani njihovim prepotentnim i omalovažavajućim odnosom prema rivali, tri momka pažljivo slušaju kao da nas razumeju o čemu pričamo.

Foto: Promo

Posetite Aroma markete i osetite duh Mundijala i u Srbiji.

Obučeni u dresove brazilske reprezentacije i Reala iz Madrida, samo što ne klimaju glavom u znak odobravanja.

“Izvinite, vi ste iz Srbije”, pitaju mladići i dobijaju potvrdan odgovor.

Na trenutak smo pomislili da su i oni deo lokalnog navijačkog folklora, koji dobija glavnu ulogu na svim utakmicama, osim kada igra Argentina. Ali greška, jer sledi iznenađenje.

PROČITAJTE JOŠ

“Srbija, Novak Đoković. Mi smo veliki navijači Novaka”, odaju se momci, koji nam kažu da su iz Bahreina i da su u Katar došli jer vole sport.

“Mi često putujemo po regionu. Kada ima neki teniski turnir u Dohi ili Dubaiju, mi odemo da gledamo, sad smo ovde zbog fudbala”.

Dobro, Novaka zna ceo svet, normalno je da ga znaju onda i ova tri mlada zaljubljenika u sport, ali iznenađenjima tu nije bilo kraja.

“A, Dušan Vlahović, da li je stvarno bio povređen ili je imao sukob sa selektorom Stojkovićem? Zašto je tako malo igrao?”, dobro su mladići iz Bahreina upućeni u zbivanja u srpskom timu tokom Mundijala.

Objašnjavamo da želimo da verujemo da je u pitanju ipak bila samo povreda, i napominjemo da se Srbija za Mundijal pripremala baš u Bahreinu.

Dragan Stojković Piksi i Dušan Vlahović
Dragan Stojković Piksi i Dušan Vlahović; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

“Da, baš su to bile uspešne pripreme”, uz osmeh sumiraju rezultat “orlova” u Kataru, i raspituju se za povrede Filipa Kostića i Sergeja Milinković-Savića.

Malo su se zbunili na temu Luke Dončića, mislili su da se izjašnjava kao Srbin, ali je zato usledila serija pitanja o NBA i Nikoli Jokiću. Sad već nismo bili zatečeni da znaju i gde igra, i šta igra, i kako igra, da je dvaput bio MVP, ali oni tu nisu stali.

“Nemanja Bjelica, broj 88 i 8, poslednji klub Golden Stejt. Sada je u Fenerbahčeu, ali Evroligu baš nešto i ne gledamo”.

Na kraju se ponovo vraćamo na Novaka Đokovića.

“Videli smo da će igrati u Australiji! Konačno! Veliki motiv ima da igra. S kim će se sastati u finalu?”, prognoziraju mu uspešan turnir.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDREW COULDRIDGE / POOL

I onda sledi nezaobilazna priča ko je najbolji igrač svih vrmena. Mi nemamo dilemu, ali nemaju ni fanovi iz Bahreina.

“I za nas je Novak GOAT. Svaka čast Federeru i Nadalu, ali Đoković će biti ispred svih, još nije rekao sve što ima”.

Stižemo do metroa i razilazimo se, a momci za kraj dovikuju:

“Recite Novaku da dođe u Bahrein, čekamo ga, biće oduševljen!”

BONUS VIDEO Zbunjena lepotica na tribinama nasmejala sve nakon Novakove greške

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar