Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

Pol Meknami, nekadašnji šef Australijan opena navija za Novaka Đokovića pred taj turnir.

Đoković je početkom ove godine proteran iz Australije jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, a tamošnje vlasti su htele da ga upotrebe kao „zamorče“ da bi zaradile političke poene pred izbore.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak se vraća u Melburn gde je 2021. uzeo devetu titulu, a Meknami se nada da može i desetu.

„On je bio najbolji teniser prošlog leta po formi i još uvek je najbolji na planeti, posebno na tvrdim podlogama, pa zaslužuje naslov favorita“, rekao je Meknami za australijski The Age.

„Mislim da mu je osvajanje desete titule nešto posebno. Jedini čovek koji je osvojio deset i više titula je Rafael Nadal na Rolan Garosu. Zato mislim da će Novak zapeti jako da uzme svoju desetu u Australiji, posebno posle prošlog turnira“, rekao je Meknami.

Dodaje i da se nada da će Novak uspeti da je osvoji i time gurne „prst u oko“ prošloj vlasti u Australiji, koja ga je deportovala. Aleks Hok, nekadašnji ministar za imigracije je za to iskoristio svoje diskreciono pravo, a Vlada na čelu sa Skotom Morisonom je zbog strogih pravila i „lokdauna“ bila i pre „slučaja Đoković“, na udaru svojih građana.

„Nadam se da može da uzme, jer je za mene on osoba od principa. Ne slaže se svako sa tim i pozicijom u kojoj je, ali je ostao pri reči i propustio dva grend slema te godine. To je mnogo kad vam fali jedan do rekorda i poštujem to i nadam se da će biti dobro primljen“, kaže Meknami i podseća da je Novak pomagao klinikama u vezi sa koronavirusom.

„Ljudi zaboravljaju da je pomagao klinike u Srbiji, a da je i njegov sin vakcinisan. To je ono što jednostavno veruje za sebe, ali očito većina ne veruje u to, pošteno. Ja sam vakcinisan i to je moj lični izbor. Ali, razočaran sam kako je sve ispalo u januaru. Tako stvari idu, zar ne? Sad je prošlo sve“, objasnio je Meknami.

BONUS VIDEO: Zbunjena lepotica na tribinama nasmejala sve nakon Novakove greške

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar