Andrej Rubljov
Andrej Rubljov; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Još jedan meč i još jedan trijumf Novaka Đokovića protiv Andreja Rubljova sa 4:6, 6:1, 6:4, 6:3, ovog puta u četvrtfinalu Vimbldona.

Foto: Nova.rs

Još jedan meč i još jedan trijumf Novaka Đokovića protiv Andreja Rubljova sa 4:6, 6:1, 6:4, 6:3, ovog puta u četvrtfinalu Vimbldona.

Ruski teniser je bio razočaran, ali ne i potpuno utučen nakon svega što je prošao na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

„Izdvojio bih to kako je fokusiran u nekim momentima u ključnim trenucima. Ponekad osećate da imate šanse, a na kraju on iskoristi te male šanse koje mu se pružaju. U pitanju je fokus i sve te stvari. Iskustvo. Zbog toga je najbolji teniser. Na kraju se takvi momenti računaju. Nije bitno kako udarite. Kada pobeđujete ili kada gubite bitni su ti momenti. Takvi momenti su pravi tenis“, rekao je Rubljov.

Zatim je pojasnio da su mu osećanja pomešana.

„Ponosan sam na sebe što sam igrao prvo četvrtfinale ovde, ali naravno da sam želeo da pobedim. Pokušavao sam sve da pobedim. Naravno osećam se razočarano jer osećam da uvek imam tu malo šansu i da je bilo blizu, da nisam otišao dovoljno dobro na jedan udarac ili da je trebalo da izvedem drugi potez i da promašim za malo. Svaki put kada god bi on imao malu šansu oni bi je iskoristio, svaku od njih. Pričali smo o trećem setu, imao sam 0:30 ili brejk loptu i promašio sam za malo. Onda je on dobio svoju šansu i iskoristio je. To je razlika“, pojasnio je šta razlikuje Đokovića od svih ostalih igrača.

„Osećam da igra sve bolje i bolje kada upoređujem naše mečeve. Mislim da sam danas po prvi put bio mentalno spreman da igram protiv njega. Na našim prethodnim mečevima nisam bio spreman uopšte. Čak i taj meč kada sam ga pobedio u Srbiji, samo sam imao sreće. Ne znam, nije samo igrao. I povrh svega bio je umoran na kraju meča. Nije to zbog moje igre ili nečeg. Mislim dasam danas po prvi put bio spreman da igram.“

BONUS VIDEO Novak u potpunosti izludeo Rubljova: Poen koji pokazuje nemoć Đokovićevog rivala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar