Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

Adrijano Panata, čuveni italijanski teniser, ponovo je pričao o Janiku Sineru i Novaku Đokoviću i to posle njihovog duela u finalu Šangaja.

Siner je u finalu Mastersa u Kini slavio sa 2:0 u setovima, a Đoković opet nije uspeo da dođe do brejk lopte u meču sa Janikom, što se desilo i na Australijan openu početkom godine.

„Opet je pobedio, a neverovatnom igrom je potvrdio izuzetnu godinu. To je zbog napretka u poslednjih nekoliko meseci, a moram da dodam da su kontinuitet i nivo igre na visokom nivou u proseku. Čak i kad ne igra dobro, ne može da izgubi od igrača koji nisu među petoricom najboljih, a kad igra dobro ne gubi ni od preostale četvorke. To je razlika između njega, Alkaraza i ostalih. Odigra po dva-tri sata na visokom nivou. Tako mogu i drugi, ali samo sat do 75 minuta, a onda izgube ritam“, rekao je Panata u intervjuu za „Korijere delo sport“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije propustio Panata priliku da kritikuje Đokovića, što mu nije prvi put.

„Igrao je dobro, ali ‘okruglo’ sat. Posle prvog seta to više nije bio meč, a mislim da se Đoković čak i miri sa odustajanjem. Verujem da igrač poput njega, koji je verovatno najbolji svih vremena u pogledu rezultata, nije igrač koji sebi može da priušti prerano napuštanje terena posle, ne bih rekao poniženja, ali dobre lekcije od Sinera. Malo sam razočaran, jer se divim Đokoviću. Uvek govorim da nisam voleo Đokovića, ali to nije u potpunosti tačno. Samo sam više voleo Federera“, pokušao je Panata da odbrani svoje viđenje.

Ipak, legendarni Italijan smatra da Siner još uvek nije na nivou „Velike trojke“.

„Ranije su me svi pitali kako je Siner, kao da sam mu lekar ili deda. Sada svakog zanima da li je na nivou ‘Velike trojke’ – Đokovića, (Rafaela) Nadala i Federera. Nije, oni su zbirno osvojili 66 grend slemova, svaki više od 20, a on samo dva. Verujem da će ih mnogo osvojiti i tada će postati kao oni, ali sada to nije trenutak“, podvukao je Panata.

PROČITAJTE JOŠ:

Istakao je i da se tenis mnogo razvio, da teniseri sve brže udaraju lopticu, ali da Siner to radi preciznije od ostalih.

Inače, Adrijano Panata je 1976. godine osvojio Rolan Garos, iste godine je bio četvrti na svetu, a u karijeri je osvojio ukupno 10 titula.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare