Sergej Kobozev
Sergej Kobozev; Foto: Screenshot Youtube justboxingnet

Čitava planeta danima priča o nestaloj teniserki Peng Šuaj. I dok kineske vlasti pokušavaju da objavljivanjem slika, za koje se ne zna kada su nastale, spusti pritisak, ostatak sveta se podsetio mnogih situacija u kojima su sportisti volšebno nestajali.

PROČITAJTE JOŠ

Peng Šuaj je nestala najpre sa društvenih mreža, a zatim i kompletno iz javnosti od kada je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija, za seksualno zlostavljanje.

Tamošnji državni kanal CGTN objavio je prepisku, koju je navodno napisala Peng, a u poruci napisanoj u prvom licu Peng piše da nije nestala, već da se „odmarala kod kuće i da je sve u redu“, kao i da je optužba za seksualno zlostavljanje lažna.

Peng je na društvenoj mreži Weibo 2. novembra navela da ju je nekadašnji premijer Kine, Gaoli, prisiljavao na seks uprkos ponovljenim protivljenjima posle jednog teniskog meča pre tri godine. Ona je rekla da je Džanova supruga tada „stražarila ispred vrata“.

Peng je navela da je sa nekadašnjim uticajnim članom Komunističke partije jednom imala seksualni odnos pre sedam godina i da je „posle toga imala osećanja prema njemu“. Peng je dodala da nema dokaze za sve što je napisala.

„Tog popodneva nisam dala saglasnost i nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i naterao da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvek ste se plašili da sa sobom ne ponesem nešto poput kasetofona ili da ne snimim. Nema audio zapisa, nema video zapisa, samo moje iskrivljeno, ali vrlo stvarno iskustvo“, napisala je teniserka u svojoj poruci.

Peng Shuai Foto:Liu Jie / Avalon / Profimedia

Njene poruke obrisane su oko pola sata posle objavljivanja. Naknadni postovi, komentari i ključne reči kao „tenis“ blokirane su sa kineskog interneta, kao i sve vesti u vezi sa Peng.

Od tada se ne zna ništa o kineskoj igračici koja zauzima 192. mesto WTA liste.

Nažalost i ranije su nestajali sportisti, a mnogi od njih nikada više nisu viđeni živi.

SERGEJ KOBOZEV – ŽRTVA MAFIJE

Karijeru je započeo u ruskoj armiji, a vrlo brzo se pokazalo da je izuzetno talentovan bokser. Imao je skor od 22-1, a predstavljao je Rusiju i na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Od tada je odlučio da postane bokserski superstar, pa je već 1995. godine stigao do WBC titule u kruzer kategoriji.

Usledio je onda i jedini poraz u karijeri nakon koga je misteriozno nestao. Bez ikakvih razloga i mogućih motiva.

Čak 14 godina se tragalo za odgovorom, a onda su njegove kosti pronađene u dvorišu Aleksandera Spitčenka, drugog čoveka ruske mafije.

Kobozev je ranije radio kao izbacivač u jednom restoranu i izbacio je jednog čoveka koji je namerno ušao u sukob sa muzičarem.

Taj čovek je bio Aleksander Nosov, ruski mafijaš. Nekoliko dana kasnije je Nosov naleteo na Kobosova kod automehaničara, upucao ga, odvezao do kuče Spičenka, polomio mu vrat i zakopao ga u plitkom grobu.

DANKAN MEKFERSON – DROBILICA SMRTI

Ovaj hokejaš je nakon briljantnog početka zbog kog su ga zvali „Mekneustrašivi“ stigao i do NFL drafta 1984. godine. Brojne povrede su ga sprečile da pokaže svoj puni potencijal, pa je završio u ligama manjeg kvaliteta.

Na kraju je dobio ponudu da bude trener i igrač reprezentacije Škotske, a pre puta na Ostrvo je odlučio da se opusti na skijanju u Austriji. Ispostaviće se da je to bila kobna greška.

Kada se nakon nekoliko dana nije pojavio u Škotskoj, alarmirane su službe u Austriji i otvorena je potraga za njim. Poslednji ga je video jedan radnik na ski liftu, a sve je bilo dodatna misterija zbog priče da se ponašao čudno jer je navodno CIA želela da postane njen špijun.

Sledećih 12 godina nije načinjen nijedan korak napred u istrazi, a onda se pojavilo njegov zaleđen leš u ledu.

Po nekim teorijama polomio je nogu tokom skijanja i na kraju izgubio svest zbog niskih temperatura. U jednom trenutku je navodno i drobilica prešla preko njega i ubila ga. Taj zaključak su ponudili doktori nakon što su njegove ruke bile u defanzivnom položaju.

BIZON DELE – KOBNA JAHTA

Ovaj momak je bio veliki košarkaški potencijal, a 1991. godine ga je Orlando Medžik izabrao na NBA draftu. Iako je rođen kao Brajan Vilijamson promenio je ime u Bizon Dele u čast svog afroameričkog porekla. Tokom sezone karijere je u Detroitu beležio 16 poena po susretu, a završio je karijeru u 30. godini sa zarađenih 36 miliona dolara.

U penziji je odlučio da krstari jahtom sa devojkom, prijateljom i bratom, a to se ispostavila kao kobna greška. Jahta koja se zvala „Hakuna matata“ bila je potpuna suprotnost onoga što se desilo na njoj.

Odjednom je prestao da komunicira sa porodicom i prijateljima.

Mesecima kasnije se nije znalo šta se desilo. Onda je uočena sumnjiva aktivnost kada je njegov brat Majl Dabord pokušao da kupi zlato u vrednosti od 152 hiljade dolara sa bratovljevim novcem i pasošem.

Dabord je tvrdio da je to učinio da bi isplatio ljude koji su oteli njegovog brata. Ubrzo nakon što su ga pustili njegovo telo je pronađen na plaži u Meksiku, a potvrđeno je da je do smrti došlo zbog predoziranja.

Eksperti veruju da je Dabord ubio brata i sve koji su bili na brodu jer je bio ljubomoran na uspehe brata. Kasnije je njihova tela izbacio u okean.

JANIK KAMBA – „MRTAV“ RADIO U FABRICI

Janik Kamba je bio fudbaler Šalkea, a onda je proglašen mrtvim 9. januara 2016. godine nakon saobraćajne nesreće u DR Kongu.

Četiri godine kasnije je pronađen živ i zdrav, a radio je u jednom fabrici blizu Gelzenkirhena, a tamo je radio od kada je proglašen mrtvim.

Naime, njegova supruga je tako pokušala da naplati životno osiguranje od pet miliona evra. To joj je odbijeno, ali je uspela da dogovori 1,5 miliona evra i taj novac je uplaćen na račun Kristine Von, koja je tada zvanično bila udovica.

Dve godine posle navodne smrti je Kamba u ambasadi Nemačke prijavio da je živ i zdrav, a tvrdio je da su ga prijatelji napustili i ostavili bez ičega na ulici.

Vratio se u Nemačku 2019. godine gde je radio kao hemijski tehničar, a tvrdio je da je u Kongu bio opljačkan i ostao bez svesti. Tom prilikom su mu uzeli telefon, novac i lična dokumenta, pa je morao da se snalazi.

Na kraju su oboje osuđeni na četiri godine zatvora zbog prevare.

BONUS VIDEO Neverovatna odbrana Đokovića i brejk poen protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar