Foto: en.volleyballworld.com

Sve je spremno za početak.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice počeće utakmicom između Italije i Rumunije od 20 časova u Veroni. Italija brani zlato osvojeno pre dve godine u Beogradu, a turnir će se igrati u Belgiji, Italiji, Estoniji i Nemačkoj.

Selekcija Srbije će svoje mečeve igrati u Belgiji, a i ovaj put važi za jednog od glavnih favorita.

PROČITAJTE JOŠ

U grupi A zajedno sa našim devojkama igraće Belgija, Slovenija, Poljska, Ukrajina i Mađarska. Iako izabranice selektora Đovanija Gvidetija nisu ove godine blistale, prvi su favorit za osvajanje ove grupe.

Prva utakmica odigraće u petak od 17 časova protiv Ukrajine, a optimistična pred ovaj duel je najbolja odbojkašica Tijana Bošković.

Standings provided by Sofascore

„Ove godine situacija je malo drugačija jer se pripremamo i za kvalifikacije za Olimpijske igre, ali akcenat je na Evropskom prvenstvu. Suvišno je pričati o našim ambicijama, svi znamo da su uvek najviše, a tako je i ovog puta“, rekla je Tijana.

Grupu B čine Italija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Švajcarska. „Azuri“ su prvi favoriti u ovoj grupi, ne samo zato što su na domaćem terenu, već i zbog toga što brane titulu.

Standings provided by Sofascore

U Dizeldofru (grupa C) će igrati Nemačka, Azerbejdžan, Turska, Češka, Švedska i Grčka, dok će u Estoniji u grupi D snage odmeriti Finska, Holandija, Francuska, Slovačka i Španija.

Grupa D deluje da je najslabija na Evropskom prvenstvu, a kao najbolji tim mogla bi da se izdvoji Holandija, koja je pre dve godine igrala polufinale Evropskog prvenstva.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Tijana Bošković za Nova.rs otkrila koji je zapravo najveći uspeh Srbije, pričala o Santareliju i zlatu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar