EPA-EFE/Adam Warzawa

Neočekivana situacija.

Odbojkašice Srbije u petak igraju prvi meč Evropskog prvenstva u Belgiji protiv selekcije Ukrajine, ali su se našli u neočekivanom problemu popto dva člana stručnog štaba ne mogu da dobiju vizu za ulazak u zemlju.

PROČITAJTE JOŠ

Reč je o trenerima koje je Gvideti sa sobom poveo iz Turske, ali niko nije mogao da pretpostavi da oni neće dobiti vizu. Srbija će inače grupnu fazu igrati u Belgiji.

“Sport bi trebalo da bude most prjateljstva, koji uklanja granice”, kaže italijanski stručnjak za „Mocartsport“.

Srbija kao svetski, Italija kao aktuelni evropski vladar, plus Poljska i Turska. To bi trebalo da su najveći favoriti za najviši plasman na Evropskom prvenstvu za odbojkašice. Međutim, još i pre starta takmičenja veliki problem za Srbiju. Dvojica pomoćnika selektora Đovanija Gvidetija neće moći da mu pomognu pošto nisu dobili vize?!

Reč je o trenerima koje je Gvideti sa sobom poveo iz Turske, ali niko nije mogao da pretpostavi da oni neće dobiti vizu. Srbija će inače grupnu fazu igrati u Belgiji.

“Sport znači takmičenje, ali sport više nisu samo utakmice, to je ogroman univerzum igrača, struke, gledalaca i brendova. Sport je most prijateljstva koji uklanja granice između zemalja i ljudi”, počeo je Italijan pre no što je ukazao na problem.

“Loše vesti. Dvojica mojih pomoćnika sa turskim pasošima ne mogu da budu sa ekipom na Evropskom prvenstvu zbog problema sa vizom. Ova situtacija pravi veliku štetu vrednost odbojkaškog brenda. Pokušavamo da rešimo problem već 15 dana, ali nismo dobili nikakve rezultate”.

Zato Gvideti apeluje.

“To su vrhunski treneri… Nadam se da će ovo biti poslednji put da sportski radnici iz Turske doživljavaju ovakve probleme sa vizom. Biću više nego srećan ako bih video neke nadležne organe da poslednji put pokušaju da reše ovaj problem. Ne zbog mene i zbog mog tima, već zbog vrednosti Brenda internacionalne odbojke”.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala