Martin Mačković, Jovana Arsić, Nikolaj Pimenov; Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

Srpski veslački tim za Olimpijske igre putuje na finalnu fazu priprema, koje će odraditi nedaleko od Pariza, sa željom da što spremnije dočeka početak borbe za medalje.

Veslački tim čine članovi dubl skula Martin Mačković i Nikolaj Pimenov, koji će se takmičiti i u skifu, kao i Jovana Arsić i trener Nikola Stojić.

„Dosta smo dobro radili ovaj poslednji period. Iako smo se Nikolaj i ja tek kvalifikovali pre mesec i po dana, nismo se previše takmičili zajedno, ali ovih poslednjih mesec dana je bilo odlično. U dobroj smo formi, zdravi smo, zadovoljan sam kako ide čamac i spremni smo da se trkamo sa svima“, rekao je Mačković.

Pimenov je istakao važnost zdravlja i fokusa pred nastup na OI, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

„Najbitnija stvar je da smo zdravi, fokusirani i da imamo jasan cilj. Čamac dobro ide, imamo dosta iskustva, trenirali smo zajedno celu zimu i verujem da smo spremni“, poručio je on.

Arsićeva je naglasila da pripreme teku u najboljem redu, ali da su naredne dve nedelje ključne.

„Mislim da sam dobro radila u prethodnom periodu, a ove završne dve nedelje su poput šlaga na torti. Nadam se da će sve ići u najboljem redu i da ćemo uspeti sve da odradimo kako treba. Što se tiče ciljeva, to ostavljam isključivo za sebe, ali najbitnije je da ostvarimo ono što je meni i mom timu bitno i da ostanemo fokusirani do kraja”.

Stojić je izrazio puno poverenje u veslače i uverenje da će pokazati maksimum na najvećoj svetskoj sportskoj sceni.

„Znamo šta se sve dešavalo poslednjih meseci u Savezu i zato bih se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci, predsedniku Božidaru Maljkoviću, potpredsedniku Žarku Zečeviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom. Predstoji nam još 16 dana u Parizu gde ćemo obaviti završne pripreme i nadam se da ćemo biti spremni za najbolje što možemo da postignemo“, zaključio je Stojić.

Veslači će popodne otputovati za Pariz, letom koji je planiran za 17.05.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar