Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Izazov za "delfine".

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće protiv Mađarske u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva, a ulog nije samo plasman u polufinale smotre najjačih selekcija „starog kontinenta“, već i korak ka finalu gde bi se borili za vizu za Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ...

A već sada je jasno da će „delfinima“ za mesto na najvećem turniru na svetu biti potrebna šampionska titula.

Naime, da bi obezbedili plasman u Pariz Srbiji je bilo potrebno da ili osvoji zlato, ili da bude najbolje plasirana selekcija iza ekipa koje su već obezbedile plasman – Mađarska, Grčka i Francuska, kao domaćin.

Razvoj situacije je hteo da sve tri ekipe koje su „čekirale“ olimpijsku vizu budu na strani kostura na kojoj se nalaze i „delfini“.

Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Izabranici Uroša Stevanovića su nakon prvog mesta u grupi C igrali protiv Francuske, koju su savladali 14:10.

Kako je žrebom odlučeno da pobednik ovog duela ide na prvoplasiranu selekciju iz grupe B, ekipu Mađarske, pred „delfinima“ se nalaze svetski prvaci.

A ukoliko savladaju Mađarsku, sledi potencijalno treći tim koji je već obezbedio Olimpijske igre – Grčka (pod uslovom da savlada Hrvatsku).

Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Kako bi taj duel bio u polufinalu, jasno je da bi u slučaju neuspeha protiv Grčke ispred Srbije završila najmanje jedna reprezentacija koja nije zasad obezbedila mesto na OI, pa bi Stevanović i izabranici put ka Igrama morali da traže kroz Svetsko prvenstvo koje će za mesec dana biti odigrano u Dohi (5 – 17. februar), a gde će Srbiji biti dovoljno da bude među četiri najbolje ekipe koje nisu obezbedile plasman na ovaj turnir. Tehnički, za to bi moglo da bude dovoljno i četvrtfinale.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar