Foto: OSSRB

Mlađe seniorke Srbije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u Italiji.

Izabranice Marijane Boričić su u petak u Lečeu, u prvoj polufinalnoj utakmici pobedile Tursku sa 3:2, po setovima 25:20, 25:23, 20:25, 17:25 i 15:10.

Pročitajte još

Prvo uzbuđenje viđeno je pri rezultatu 8:7, u korist Srbije, kada je Turska serijom od 5:1, napravila lepu rezultatsku zalihu. Ipak, nije to demoralisalo izabranice Marijane Boričić, koje su ubrzo uspele da vrate u prvi set, najviše zahvaljući uspešnim servisima i efektnim blokovima. Tako je Srbija u završnici stigla do četiri set lopte, a uskoro i do vođstva od 1:0 – 25:20.

Turska je na otvaranju drugog perioda igre zaigrala nešto agrsivnije, pa je i povela sa 8:3.

Nije to za Srbiju predstavljalo ni najmanju prepreku, pošto su serijom od 5:0, za koju su najzaslužniji bili odlični servisi Kesnije Tomić, Srpkinje poravnale rezultat.

Od tog momenta naša ekipa je bila staložena i čekala je svoju šansu za vođstvo, a dočekala ju je pri rezultatu 15:13, za Tursku.

Usledeo je tada novi nalet ekipe Marijane Boričić, koja je sa šest vezanih poena došla na korak od osvajanja i drugog seta (19:15). Naravno, Turska se nije predavala do samog kraja, ali je Srbija bila dovoljno smirena i sa 25:23, povela je sa velikih 2:0.

Turska je u trećem i četvrtom setu uspela da nadoknadi rezultatski minus i vrati se u utakmicu. Tokom većeg dela oba seta su Turkinje bile koncentrisanije, lako su dolazile do lepih rezultatskih zaliha, pa su na kraju uspele da izbore peti set.

A tamo je vođena istinska borba. Bila je Srbija sigurna u sebe i ni u jednom trenutku nije dozvolila da je loš period poremeti. Nakon uvodnog vođstva od 4:1, izabranice Marijane Boričić su povele sa 9:6. Turska se u tim trenucima nije predeala, pošto je uskoro uspela da poravna rezultat na 10:10. Međutim, još jednom je Srbija pronašla svoju igru, u potpunosti je zaustavila sve napade rivala i na kraju je sa 15:10, izborila plasman u finale.

Mlađe seniorke Srbije će u subotu od 20.30 časova, u velikom finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala između Italije i Poljske.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Odbojkaški savez Srbije 🇷🇸🏐 (@ossrb)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare