Foto: Dylan Stewart / Newscom / MIAN / BACKGRID / Backgrid USA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Neverovatan rasplet siituacije.

Od tragične pogibije 23-godišnje Tine Tintor, srpske državljanke koja je živela u američkoj državi Nevada, prošlo je godinu i po dana, a njena smrt bi iz korena mogla da promeni američki sport.

PROČITAJTE JOŠ...

Tintorova je izgubila život kada je na njen automobil 2. novembra 2021. godine pri brzini od preko 190 kilometara na čas naletelo vozilo kojim je upravljao Henri Rags, NFL zvezda i jedan od najboljih igrača Las Vegas Raidersa.

Rags je momentalno uhapšen, suđenje je u toku, a nekadašnjeg prvog pika na draftu gotovo izvesno očekuje izuzetno duga zatvorska kazna, pošto ukoliko bude proglašen krivim po svim tačkama optužnice – a svi dokazi govore da hoće – može da dobije 46 godina iza rešetaka.

Nešto više od godinu dana kasnije, sredinom januara 2023. godine, u američkoj državi Džordžija, slavlje povodom osvojene titule tamošnjih Buldoga u američkoj NCAA konkurenciji pretvorilo se u tragediju pošto su u teškoj saobraćajnoj nesreći život izgubile dve osobe – 24-godišnja Čendler Lekroj, članica tima za regruatciju i četiri godine mlađi Devin Vilok, zvezda u usponu i po mnogima jedan od najtalentovanijih defanzivaca koji je trebalo da u jednom trenutku zaigraju u NFL-u.

Pukom srećom bez težih posledica prošli su Voren Meklendon i još jedna članica tima za regrutaciju, Tori Bouls.

Nekoliko nedelja nije bilo novih informacija o ovom slučaju pre nego što je policija objavila detalje istrage. Prema podacima do kojih su policajci došli, nesreću je izazvalo trkanje dva automobila. Prvim je upravljala Lekroj, dok je za volanom drugog vozila bio Džejlen Karter, po mnogima vodeći kandidat za poziciju među deset prvih pikova na draftu.

Karter je osuđen na društveno-korisni rad, izbegao je zatvorsku kaznu, ali ne i dodatne posledice. Naime, ekipa Las Vegas Raidersa, inače „vlasnik“ sedmog pika, odustala je od Kartera.

Kako su naveli novinari bliski timu iz Nevade, razlog za povlačenje jeste „prevelika sličnost sa Ragsom“, te Raidersi žele da izbegnu bilo kakvu mogućnost da ove dve tragedije postanu glavni predmet priče pred nastavak sezone.

Takođe, od Kartera su navodno odustale još neke ekipe, a više o sudbini ovog sportiste bi trebalo da bude poznato u narednim danima.

NFL draft na programu je 28. aprila.

BONUS VIDEO Tom Brejdi se penzionisao