Stiven van de Velde
Foto: Screenshot Youtube Beach-Inside.de Videos

Šokantne vesti stižu iz Holandije, Stiven van de Velde je izborio plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali retko ko zna njegove sportske kvalitete.

Van de Velde je odbojkaš koji je osuđen za silovanje 12-godišnje devojčice, a sada je osigurao plasman na Olimpijske igre u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ

Sve se dogodilo pre 10 godina (2014.) kada je odlučio da doleti iz Holandije u Ujedinjeno Kraljvestvo kako bi upoznao sa devojčicom sa kojom se dopisivao na Fejsbuku.

Oni su proveli nekoliko zajedničkih dana, a onda joj je oduzeo nevinost.

Holanđanin je u tom trenutku bio svestan koliko godina ima devojčica i priznao je krivicu za tri tačke optužnice za silovanje deteta, pa je osuđen na četiri godine robije.

Odslužio je samo godinu dana, a onda je pušten na slobodu preneo je britanski „Telegraph„.

On se oglasio kratko po izlasku na slobodu.

„Želim da ispravim sve gluposti koje su napisane o meni dok sam bio u zatvoru. Ništa od toga nisam pročitao, namerno, ali razumem da je bilo dosta loše, da sam označen kao seksualno čudovište, kao pedofil, ali nisam. Stvarno nisam. Svatko može imati mišljenje o meni, ali jedino je pošteno ako zna i moju stranu priče“, kazao je.

Olimpijski komitet Holandije se još uvek nij eoglasio nakon što je on izborio plasman na Igre. Sada se čeka reakcija komiteta.

BONUS VIDEO Sjajan poen srpskih odbojkašica protiv Tajlanda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare