Foto: Starsport

Ženska rukometna reprezentacija Srbija igraće protiv Danske, Rumunije i Čilea u grupi E na Svetskom prvenstvu, odlučeno je žrebom u Geteborgu.

Mečevi grupe E, u kojoj je Srbija, biće odigrani u danskom Herningu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastavi grupa:

Grupa A: Švedska, Hrvatska, Kina, Senegal,

Grupa B: Crna Gora, Mađarska, Kamerun, Paragvaj,

Grupa C: Norveška, Južna Koreja, Grenland, Austrija,

Grupa D: Francuska, Slovenija, Angola, Island,

Grupa E: Danska, Rumunija, Srbija, Čile,

Grupa F: Nemačka, Poljska, Japan, Iran,

Grupa G: Brazil, Španija, Ukrajina, Kazahstan,

Grupa H: Holandija, Češka, Argentina, Kongo.

Svetsko prvenstvo biće održano od 29. novembra do 17. decembra ove godine u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj.

Plasman u narednu fazu takmičenja izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe, koje će potom formirati četiri grupe sa po šest reprezentacija. Plasman u četvrtfinale Prvenstva sveta izboriće po dve selekcije iz svake grupe.

”Dobili smo domaćina, iskreno ja to najviše volim jer će nas gledati veliki broj gledalaca. Danska je igrala finale poslednjeg EP i apsolutni je favorit u grupi. Poslednjih nekoliko godina igraju zaista vrhunski. Rumunija je na prethodnom Evropskom prvenstvu igrala veoma dobro i bila nadomak ulaska u polufinale. Oni dosta ulažu i organizacijom ovog EP veruju selekciji koja već daje nekoliko seniorskih reprezentativki. Oni su kao i mi počeli sa podmlađivanjem tima. Moram da kažem da smo imali sreće kada smo izvukli Čile, a da smo izbegli timove poput Islanda i Austrije. Kroz tu reprezentaciju ćemo tražiti prolaz u drugi krug. Primarno je da sa novom reprezentacijom prođemo grupu i da odigramo minimum šest utakmica što će nam biti veliko iskustvo i u kvalifikacijama za odlazak na šampionat Evrope sledeće godine”, rekao je selektor Uroš Bregar.

BONUS VIDEO Škrbić: Igrači sad hoće da dođu, a ranije ako nisu na prvom spisku, bili su uvređeni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar