Foto: EPA-EFE/RENA LAVERTY

Zločin koji ne prestaje da šokira javnost.

Lorens Nasar, doktor američke gimnastičke reprezentacije optužen je za silovanje više od 500 gimnasrtičarki tokom svoje karijere, a priče o njegovim zločinima ne prestaju.

PROČITAJTE JOŠ

Nasarova žrtva bila je najodlikovanija američka gimnastičarka Simon Bajls, ali i bivša olimpijska šampionka Mekejla Maroni, koja je sada ispričala neke detalje o celoj priči.

„Nasrnuo je na mene čim sam ušla u reprezentaciju. Rekao je da želi da me proveri i prvi put me silovao kada sam imala 13 godina. Kasnije me je silovao stotine puta“, rekla je sada 26-godišnja Maroni, koja je u početku ćutala iz straha.

Ona je otkrila i da je zatražila pomoć.

Foto: EPA-EFE/RENA LAVERTY

„Kasnije sam se poverila treneru Džonu Gedertu koji nije reagovao. Nasar je govorio da je to bila žrtva koju moram da podnesem da bih otišla na Olimpijske igre. Mislio sam da to ima smisla.“

Maroni je prijavila Nasara kada se probudila gola u njegovom krevetu, nakon što joj je dao tabletu za spavanje.

„Probudila sam se gola u njegovom krevetu i odlučila da to prijavim. Ali novac i medalje su im bili sve što je bilo važno. Nisu hteli ništa drugo. Moja karijera u gimnastici nije vredela onoga sa čime sam se suočila. Sada moram da počnem život iznova“, rekla je Maroni, koja je osvojila jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Foto: EPA/JULIEN WARNAND

Nasar je tokom istrage priznao krivicu za sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret, a 2018. je osuđen na 175 godina zatvora zbog zlostavljanja mladih gimnastičarki koje su bile pod njegovom brigom.

BONUS VIDEO  Sve što niste znali o najskupljem srpskom igraču – šta bi bio Vlahović da nije fudbaler