Ostoja Mijailović, Milorad Vučelić
Ostoja Mijailović, Milorad Vučelić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Borba za prvo čoveka Partizana dobija svoj epilog.

U ponedeljak od 17 časova počinje izborna Skupština na kojoj će Sportsko društvo Partizan dobiti novog predsednika. Milorad Vučelić želi da zadrži poziciju na kojoj se nalazi na toj funkciji do 2015. godine, kada je zamenio Duška Vujoševića.

Iako je Vučeliću mandat istekao pre tri godine, on od tada obavlja funkciju vršioca dužnosti. Za razliku od prethodnih izbora na kojima je bio jedini kandidat, Vučelić će ovoga puta imati protivkandidata u vidu prvog čoveka košarkaškog kluba, Ostoje Mijailovića.

PROČITAJTE JOŠ

Kako stvari stoje na osnovu raspoloženja javnosti i navijača, deluje da je vreme predsednikovanja Vučelića došlo kraju i da je Mijailović veliki favorit da preuzme njegovu ulogu. Navijačima crno-belih je prekipelo zbog situacije u fudbalskom klubu na čijem čelu se Vučelić takođe nalazi i koja se pogoršava iz godine u godinu.

Partizan pet godina nije osvojio titulu u fudbalu, zbog očajnog starta u prvenstvu mu se smeši i šesta godina u nizu, a već tri godine nije osvojio nijedan trofej. Stadion Partizana je u poslednjih nekoliko mečeva bio mesto na kojem se glasno tražila ostavka uprave kluba na čelu sa Vučelićem kojeg uz Miloša Vazuru apostrofiraju kao glavnog krivca za katastrofalno stanje u klubu.

Pored rezultatskog debaka, Partizan je trpeo udarce i na finansijskom polju, jer su igrači poput Takume Asana i Aleksandra Šćekića odlazili bez obeštećenja, a klub se suočavao sa tužbama i krivičnim prijavama.

S druge strane spektra našao se Ostoja Mijailović. Iako daleko od toga da je omiljen među navijačima Partizana, sa nekoliko poteza uspeo je da pridobije „grobarsku“ javnost. Košarkaški klub poput fudbalskog ne može da se podiči u uspesima na rezultatskom planu, jer za njegovog vakta nije osvojena ni nacionalna ni regionalna titula, a Partizan je gledao u leđa Crvenoj zvezdi.

Ipak, to ga nije pokolebalo pa je na klupu uspeo da dovede Željka Obradovića, legendu crno-belih koji među navijačima ima božanski status, a to je povuklo i dolazak zvučnih imena i u konačnom zbiru povratak u Evroligu posle osam godina.

Zbog toga su i optužbe i verbalni rat uoči izbora bili žestoki, a pale su i teške reči.

„Partizan je veliki fudbalski brend i siguran sam da uz dobro i domaćinsko rukovođenje veliki deo klubova u sportskom društvu može da živi na račun fudbalskog kluba. Moraju da se gledaju pre svega i svih isključivo interesi kluba, a ne jednog ili grupe pojedinaca. Imovina sportskog društva je nedopustivo zapuštena. Žao mi je što legende kojima je deo života bio i ostao Partizan na sve ovo ćute“, bile su reči Ostoje Mijailovića koje su ujedno bile i inicijalna kapisla za lavinu optužbi sa obe strane.

Ubrzo je usledio i odgovor Vučelića u kojem se između ostalog proziva košarkaški klub za neplaćanje prostorija koje koristi na stadionu Partizana, lošije rezultate košarkaške sekcije i dovođenje velikog broja stranaca.

Iako Mijailović uprkos tim ostvarenjima ne uživa neki preterano veliki ugled zbog svojih politčkih veza sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem i skepticizmom koji zbog toga vlada, katastrofaln stanje u fudbalskom klubu i potezi uprave značajno su srozale ugled Milorada Vučelića.

Na Instagram stranici „pbg news“ koja često ima relevantne i ekskluzivne informacije iz Partizana i predstavlja mesto gde se okuplja crno-bela zajednica, Mijailović je pobedio sa ubeldjivih 96 posto glasova, dok je sličan ishod ankete bio i na stranici „grobarizacija“.

Navijači su dakle odabrali stranu, ostaje da se vidi i kako će glasati klubovi u sportskom društvu.

BONUS VIDEO  Grobari skandiraju uprava napolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare