Anfisa Rezcova, Foto: BildbyrN / Zuma Press / Profimedia

Rusija još u šoki.

Anfisa Rezcova, čuvena ruska olimpijska šampionka u biatlonu i kros-kantri skijanju, preminula je 19. oktobra, a otkriven je uzrok smrti jedne od najkontroverznijih sportiskinja svog vremena.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je 15. oktobra primljena u bolnicu nakon što joj je iznenada pozlilo, da bi nakon četiri dana koje je provela na intenzivnoj nezi umrla od posledica srčanog udara.

Njena smrt izazvala je veliku tugu u Rusiji, a tim povodom oglasio se i predsednik ove zemlje, Vladimir Putin:

„Bila je neverovatan sportista, trostruki olimpijski šampion, talentovana osoba koja je iskreno bila voljena od strane svojih kolega i poštovana od strane rivala zog pobedničkog stava i ličnih kvaliteta. Sećanje na nju će večno živeti u srcima svih obožavalaca njenog jedinstvenog talenta“, rekao je Putin.

Tokom života za njeno ime vezan je veliki broj skandala. Sada već davne 1998. godine javno je optužila selektora reprezentacije Leonida Gurjeva da ju je sprečio da se plasira na Olimpijske igre u Naganu jer je odbila da spava sa njim, dok je ostale devojke iz tadašnje reprezentacije optužila da su do dresa sa državnim grbom došle preko kreveta.

U žiži javnosti je bila i tokom pandemije koronavirusa zbog poziva na bojkot karantina, između ostalog, dok je nakon vesti da su ruski sportisti suspendovani zbog napada ove zemlje na Ukrajinu navodno „doživela nervni slom“.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar