Foto: Twitter/KinqTheMenace/Printscreen

Školski drug Habiba Nurmagomedova došao do titule.

U borbi godine u MMA sportu kako su je nazvali, Islam Mahačev postao je novi šampion lake kategorije UFC-a.

On je u spektaklu u ABU Dabiju davljenjem u drugoj rundi savladao Čarlsa Oliveiru i osvojio šampionski pojas.

#related-news_0

Makačev je tako preuzeo tron koji je do pre dve godine držao njegov veliki prijatelj Habib Nurmagomedov. Obojicu je trenirao Abdulmanap Nurmagomedov, Habibov otac koji je pre nekoliko godina rekao da će Makačev biti šampion kada se Habib povuče.

Ovo je 31-godišnjem Dagestancu 23. pobeda u karijeri. Jedini poraz pre sedam godina doživeo je nokautom od Adrijana Martinsa. Oliveira sada ima rekord od 33 pobede i devet poraza. Khabibov naslednik zabeležio je svoju 11. uzastopnu pobedu, prekinuvši Oliveirin niz od 11 pobeda.

Novi UFC šampion je odrastao u degestanskom selu Buruši, gde živi oko 100 ljudi. Njegova obuka je, između ostalog, uključivala trčanje po selu i penjanje na obližnje planine sa kamenjem u rukama. U mladosti je otkrio da je MMA sport kojim želi da se bavi i ubrzo je počeo da pobeđuje na amaterskim turnirima.

Mahačev i Habib su išli u istu školu i živeli su jedno pored drugog. Ubrzo su počeli da treniraju u istoj sali.

„Znao sam da je Habibov otac odličan trener, tako da smo dugo trenirali zajedno. Zbog njega sam mnogo napredovao. Ceo život sam trenirao da postanem šampion. Habib je kao moj stariji brat. Ako imam problem, on će mi pomoći“, rekao je nedavno MaHačev.

Habibov otac, Abdulmanap Nurmagomedov, preminuo je pre dve godine od posledica zaraze koronavirusom. Posle toga, Habib se samo jednom borio i obećao majci da više neće ulaziti u oktogon. Za svog naslednika je odredio Mahačeva.

„Islam je mom ocu bio kao sin. Uvek je govorio da će islam biti šampion“, rekao je Habib, jedan od najboljih boraca u istoriji UFC-a.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar