Odbojašice Srbije pred put na Olimpijske igre
Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije jutarnjim letom sa beogradskog aerodroma ,,Nikola Tesla“ otputovala je u Pariz na Olimpijske igre.

Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine naše odbojkašice osvojile su srebrnu medalju, dok su na Igrama u Tokiju 2021. godine osvojile bronzano odličje. Odbojkašice Tima Srbija u Pariz putuju i kao aktuelne evropske vicešampionke i svetske šampionke.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentaciju Srbije na Igrama u Parizu predvodiće selektor Đovani Gvideti koji je istakao da je veoma zadovoljan sa pripremama koje je odradio sa timom, i da su svakom smislu spremni za olimpijski turnir, i mentalno i fizički.

„Uspeli smo da organizujemo i trening utakmice koje su bile važan deo kreiranja forme. I sada mogu da kažem, da imamo tu formu koju smo želeli. Isto tako, mi znamo koji je naš cilj, i zašto idemo u Pariz, ali i sa druge strane biće veoma zahtevan turnir“, izjavio je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Đovani Gvideti.

Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaše reprezentacije Srbije putuje na Olimpijske Igre peti put.

„Cele pripreme smo odradile na veoma dobar način, i nakon mnogo godina dugih priprema, ove nisu bile toliko duge, ali znamo da smo spremne, i fizički i psihički. Sa velikim nestrpljenjem čekamo na ulazak u olimpijsko selo, ali i na početak takmičenja. Svi znate naše ciljeve i ambcije, a mi se nadamo da ćemo ih ispuniti“, istakla ja Maja Ognjenović.

Maji Ognjenović je pripala čast da zajedno sa vaterpolistom Dušanom Mandićem na Ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara nosi zastavu Republike Srbije. Na konferenciji za medije je istakla da je to za nju zaista velika čast, i da će sa ponosom nositi zastavu naše zemlje.

„Tek očekujem erupciju emocija, posebno za taj 26. jul i sa velikim nestrpljenjem očekujem taj dan”, izjavila je Maja Ognjenović.

Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

Tijana Bošković će u dresu reprezentacije nastupati treći put na Igrama, a do sada je sa timom osvojila srebrnu medalju u Riju 2016. godine, kao i bronzanu u Tokiju 2021. godine.

,,Jako smo uzbuđeni, čast nam je i veliki ponos što imamo priliku opet da predstavljamo našu zemlju i naš tim na najvećem sportskom planetarnom događaju. Pripreme smo kvalitetno iskoristili, došli smo do našeg nivoa igre. Prijateljske utakmice koje smo imale su bile jako značajne kako bismo izgradile formu, i bile što bolje uigrane. Sigurna sam da u Pariz idemo spremni, mogu da obećam je da ćemo kao i do sada ponosno predstavljati našu zemlju”, izjavila je Tijana Bošković.

Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

Selektor Srbije Đovani Gvideti za odbojkaški turnir u Parizu odabrao je sledeći sastav: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Tijana Bošković, Silvija Popović, Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić, Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac, dok će rezervni igrač biti Mina Popović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, igraće u A grupi na Igrama u Parizu sa Francuskom, Kinom i SAD. Seniorke Srbije odigraće prvi meč na XIV olimpijskom turniru u odbojci u ponedeljak, 29. jula od 21.00 čas protiv Francuske. Srbija će u 2. kolu A grupe igrati protiv SAD u sredu, 31. jula od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 4. avgusta protiv Kine od 17.00 časova.

Plasman u četvrtfinale izboriće po 2 selekcije iz sve 3 grupe, kao i 2 najbolje trećeplasirane reprezentacije. U B grupi igraće Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u C grupi Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska.

Zajedno sa odbojkašicama put Pariza krenula je i Sonja Vasić, Šef Misije Tima Srbija za Pariz 2024.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar