Foto:PETTER ARVIDSON / Bildbyran Photo Agency / Profimedia; Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia; AGIF / ddp USA / Profimedia

Lebron Džejms i Elijud Kipčoge najavili su da su im Olimpijske igre u Parizu poslednje u karijeri, ali njih dvojica predvode niz legendarnih sportista koji su se poslednji put nadmetali pod olimpijskim krugovima.

Džejms je nakon osvojenog zlata u Parizu pobedom nad Francuskom u finalu upitan da li će biti deo reprezentacije koja će zaigrati na OI u Los Anđelesu, a zvezda lokalnih Lejkersa je istakla da „ne vidi sebe na OI u Los Anđelesu“:

„Nisam video sebe kako igram ni u Parizu, ali četiri godine od danas… Ne mogu to da zamislim“, rekao je Lebron, koji ima 39 godina.

PROČITAJTE JOŠ...

Izvesno je da u toj ekipi neće biti ni Stefa Karija:

„Ovo se možda nikada ne ponovi“, rekao je Kari po završetku finala.

Od Igara se oprostio i Elijud Kipčoge. Čuveni maratonac iz Kenije po prvi put u karijeri nije uspeo da završi trku, odustao je posle 30 kilometara, a kada je navijačima podelio opremu, a potom poručio da je „trenutak da razmisli od 21 godini karijere“:

„Biću u Los Anđelesu, ali ne kao takmičar, možda kao motivator“, rekao je Kipčoge nakon povlačenja sa maratona u Parizu.

Karijeru je završila i po mnogima najbolja fudbalerka sveta, Marta. Ova 38-godišnjakinja je sa Brazilom osvojila bronzu porazom od 1:0 u finalu OI od selekcije SAD, i tako treći put u karijeri ostala bez zlata na Igrama, posle srebra u Pekingu 2008. i Atini četiri godine ranije.

Šestim olimpijskim zlatom karijeru je završio čuveno stonoteniser iz Kine, Ma Long.

Karijeru je završila i Šeli-En Frejžer-Prajs, i to tako što se povukla zbog povrede, pa je svet ostao uskraćen za pozdrav čuvenoj Jamajkanki,

I gimnastika je ostala bez svojih zvezda, pošto se na Igrama više neće takmičiti ni Maks Vitlok, najuspešnijih takmičar u istoriji Velike Britanije.

I Lidija Ko, trenutno jedna od najboljih golferki sveta, je završila olimpijsku karijeru iako ima tek 27 godina.

Ova Novozelanđanka je istakla da je želela da se „povuče pod svojim uslovima“, i to kao olimpijska šampionka.

Od ranije je bilo poznato da će se iz profesionalnog tenisa povući Endi Mari, kao i Mikel Hansen i Nikola Karabatić, legendarni rukometaši. I dok je Karabatić sa Francuzima propustio šansu da se bori za medalju, Hansen je sa Danskom stigao do najsjajnijeg odličja i karijeru okončao na najbolji mogući način.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar