Foto: Printscreen

Uoči početka Olimpijskih igara u Parizu, na zvainčnoj konferenciji Olimpijskog komiteta Srbije obratile su se i najveće zvezde srpskog sporta.

Foto: Nova.rs

Među njima je bio i kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić.

PROČITAJTE JOŠ

Iako vaterpolisti nisu prvi favoriti, Nikola Jakšić ne krije da je cilj i treće olimpijsko zlato u nizu.

„I dalje stremimo ka najvišem odličju. I dalje imamo isti mentalitet kao što smo imali i ranije. Svi smo fizički i mentalno spremni da damo sve od sebe i verujemo da ćemo obradovati naciju odličjem“.

Ističe i da je pritisak pred početak turnira veliki.

„Mogu da ti kažem da smo imali pritisak pre dolaska, sada je još veći, ali ga pozitivno koristimo. Posebno momci koji su i ranije bili na Olimpijskim igrama. Mislim da smo spremni za sve što predstoji. Imamo napornije utakmice, nadamo se najboljem, korak po korak.“

Jakšić je imao zanimljiv odgovor na pitanje Nebojše Todorovića sa portala Nova.rs o tome da li je čast što je kapiten reprezentacije.

„Čast mi je da sam kapiten, nekada mislim da to ne zaslužujem. Učim i trudi se da napredujem, pomažu mi stariji. Jeste da smo dvaput osvojili olimpijsku medalju, ali kako je selektor rekao, ovo je nova ekipa koja ne ide da odbrani olimpijsko zlato, nego da ag opet osvoji“, izjavio je Nikola Jakšić.

Srbiju čeka i borba za treću zlatnu medalju u nizu.

„Što se tiče priprema, trenirali smo povučenije jer smo se fokusirali na Olimpijske igre. Vreme je proletelo. Što se tiče zajedništva, sve je kako treba da bude. Sve će se pokazati na bazenu u pravom trenutku, kad bude bilo najteže“, izjavio je Nikola Jakšić.

BONUS VIDEO Olimpijske igre i mirisni baget: Francuzi otišli korak dalje u promociji Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar