Foto:EPA-EFE/BALAZS CZAGANY

Dvojica marokanskih rvača nestalo je po sletanju u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Trebalo je da se ova dvojica sportista takmiče na Svetskom prvenstvu za rvače do 23 godine, koje se u Beogradu održavalo od 1. do 7. novembra.

Na ovom turniru je učestvovalo više od 600 sportista iz 60 zemalja, ali im se trag izgubio po sletanju u Beograd.

To je potvrdio predsednik Rvačke federacije Maroka, a ovo je novi slučaj u Beogradu uz nestanak trojice boksera iz Konga.

„Dvojica mladih sportista iz Maroka iskoristili su učešće na nedavnom Svetskom prvenstvu u Srbiji da ilegalno napuste tu afričku zemlju“, objavio je Fuad Meskout, predsednik Rvačke federacije Maroka.

On je to obelodanio na fejsbuk profilu, navodeći da je slučaj prijavljen policiji u Srbiji i ambasadi Maroka u Beogradu.

Tvrdi i da iza ovoga stoji kriminalna mreža za ilegalne imigracije, a nema informacija da su ovi sportisti tražili azil i nije poznato da li su još uvek u Srbiji.

Potvrđeno je da je slučaj prijavljen srpskim, francuskim i marokanskim vlastima.

Ovo nije prvi put da marokanski sportisti pobegnu čim dođu u Evropu. U septembru su tri odbojkašice pobegle čim su sletele u Italiju na Svetsko prvenstvo koje je održano od 23. septembra do 3. oktobra.

U aprilu su dva marokanska boksera nestala po dolasku u Poljsku zbog učešća na AIBA omladinskom Svetskom prvenstvu u boksu 2021.

U 2019. godini je marokanski šampion u tekvondou takođe odlučio da krene putem ilegalne migracije u Evropu, prelazeći put od Maroka do Kanarskih ostrva.

Inače, 27-godišnji tekvondista Anuar Buharsa rekao je za novinsku kuću InfoMigrants da je postao „razočaran Marokom“, naglašavajući da se uvek osećao „beskorisno i ignorisano“.

Marokanski sportisti i aktivisti su u više navrata tvrdili da je marokanski sportski sistem nedovoljno razvijen i da ne obezbeđuje uvek sredstva za sportiste da razviju svoje veštine i dođu do internacionalnih uspeha, prenosi Moroccoworldnews.

BONUS VIDEO Andora – Partizan, poslednji trenuci drame

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar