Foto: twitter.com

Braća Jokić ponovo su u žiži američke javnosti, dovoljna im je bila jedna poruka da na tviteru dobiju više od 45.000 pratillaca za manje od 24 sata.

PROČITAJTE JOŠ

Strahinja i Nemanja imaju imidž opasnih momaka, izgledaju dijametralno suprotno u odnosu na Nikolu, o čemu je govorio čak i Majkl Porter Džunior.

Nikola već godinama živi blizu braće koja se brinu o njegovoj karijeri, a mnogi se sećaju i scene protiv Finiks Sansa u plej-ofu prošle sezone kada je malo nedostajalo da ulete na teren.

Porter je potvrdio da nije to bio izolovan slučaj.

„Čoveče, njegova braća su kao mafijaši! Oni su toliko drugačiji od njega, oni će skoro svaku drugu utakmicu pokušati da upadnu na meč da se potuku. Pretpostavljam da su oni velika stvar tamo u Srbiji, ali oni su tako drugačiji od Jokića, oni ga paze, oni su kul momci“, ispričao je nedavno Porter.

Tetovaže i opasan izgled karakterišu Jokiće, pored kojih Nikola deluje bezazleno, dok provokatori ne probude bes u njemu. Nije to ni redak slučaj, mnogo puta je Jokić „eksplodirao“ na terenu, znao je da revoltirano reaguje na odluke sudija, koje ga ne štite ni kao MVP-ja, ali i na provokacije i niske udarce čuvara.

Na sve to nisu imuna braća, često i preteraju, što ne promakne TV kamerama. Pretili su sudiji Toniju Bradersu koji je isključio Nikolu, imali su šta da kažu i Devinu Bukeru proletos kada se igrao plej-of.

Tada je malo nedostajalo da ulete na teren, a sada su već kupili karte za naredni meč protiv Majamija, čisto da Markif Moris ne pomisli na osvetu na parketu.

Braća Moris verovatno nisu bila upoznata ko može da ih sačeka i verovatno im nije bilo svejedno kada su malo istražili ko su braća Jokić.

Za Strahinju Nikola u šali kaže da je jedini kog se u životu plaši, a on je svojevremeno 2019. godine, prema pisanju lokalnih američkih medija, priveden zbog nasilja.

Strahinja Jokić je prema pisanju “Denver posta” tada bio u svom stanu sa jednom ženom, koju je grubo zadržao i sprečio da ode kada je želela da napusti apartman, navodi se u dokumentu policije u koji su mediji imali uvid.

Tada je žena izašla na balkon i dozivala pomoć, ali ju je stariji Jokić zgrabio i počeo da je davi. Onda je pokušala da pozove policiju, ali joj je Jokić oduzeo telefon.

Ipak, ona je uspela da pošalje poruku preko kompjutera poznaniku, koji je zatim obavestio policiju, a ona uhapsila Strahinju Jokića.

„Kancelarija okružnog tužioca u Denveru prihvatila je optužbe za ovaj napad“, izjavila je tim povodom portparolka tužilaštva Karolin Tejlor, a drugi brat Nemanja ima nešto drugačiju priču, koja se braći Moris neće dopasti zbog afinitetima prema borilačkim sportovima.

Nemanja se nije proslavio u košarci koju je dugo igrao, ali je imao izlete u borilačke sportove. Kao mlad je živeo kod Darka Miličića dok se nekadašnji reprezentativac nije preselio u Orlando.

Igrao je na koledžu Detroit Mersi, pa se preselio na Long Ajlend igrajući za Stimerse.

Jednom prilikom, govorio je o svojim pehovima.

„Pravio sam greške. Kada sam bio mlad, košarka mi nije bila prioritet. Izlasci, žurke, piće, devojke, to su mi bili prioriteti. Sam sam donosio odluke poput ‘neću da idem na trening’, a i dalje mi je bila potrebna podrška porodice. To mi je nedostajalo”, govorio je Nemanja Jokić.

I Strahinja i Nemanja su pravili velike greške u životu, ali su i pored toga znali da Nikolu izvedu na pravi put i spreče njega da isto ponovi. Od početka karijere, još u Megi, brinuli su o Nikoli i njegovom razvoju i putu, kako bi kao profesionalni košarkaš ispunio svoj potencijal.

Kada je u pitanju odbrana brata, spremni su da odu i predaleko, o čemu svedoči objava koja je za manje od jednog dana izazvala veliku buru u NBA ligi.

BONUS VIDEO Jokićev trener o odlasku u Megu i viziji o Partizanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare