Lazar Đukić, takmičar iz Srbije koji se nadmetao na krosfit nadmetanju na jezeru Marin Krik u Teksasu, udavio se naočigled organizatora i čuvara. Sada su poznati i novi detalji.

Na snimku se vidi Đukić kako, primento uplašen, pokušava da dođe do obale.

PROČITAJTE JOŠ

Iako se vidi da čak dvoje članova tima za sigurnost takmičara stoje blizu, niko nije reagovao na Đukića.

Đukić je bio još jedan od najspremnijih ljudi na planeti.

Policija je dobila poziv malo pre 07.00 tog jutra o takmičaru „koji je zadnji put viđen u vodi… i nije izronio“ i da osoba je proglašena mrtvom.

„Naša srca su sa celom Lazarovom porodicom, prijateljima i prijateljima sportistima. U saradnji sa policijom Fort Vorta ćemo dati dalje informacije o ovom slučaju“, stajalo je u saopštenju „CrossFit Games“.

Posle tragičnog događaja otkazani su svi ostali događaji. Još uvek nije odlučeno da li će se nastaviti u preostalim danima.

Đukić je proglašen mrtvim u 10.24, saopštio je lekar u policiji. Incident se ispituje, a „CrossFit“ je poručio da u potpunosti sarađuje sa pripadnicima reda i da će učini sve da pomognu porodici.

„Imali smo naš ronilački tim, imali smo istražitelje sa dronovima i pokušali smo da lociramo nestalu osobu. Kada smo konačno uspeli da izvadimo telo iz vode posle nešto više od sat vremena kada je prvi ronilac ušao u vodu“, poručio je Kreg Trojaček iz vatrogasne službe.

Đukić je bio poznat po „dobroti, humoru i podršci drugima“, stajalo je u opisu akcije koja prikuplja sredstva.

Godinama je igrao vaterpolo, a od 2021. godine je prešao na kros fit. Ima posebnu vezu sa bratom Lukom koji ga je upoznao sa kros fitom.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare