Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kraj jedne neverovatne priče.

Džej Džej Vat, jedan od defanzivaca koji su obeležili 21. vek kada je u pitanju ne samo američki fudbal, već sport generalno, najavio je kraj karijere.

PROČITAJTE JOŠ...

Vat je objavio kratku poruku u kojoj je najavio povlačenje po završetku sezone:

„Koina prva NFL utakmica u životu. Moja poslednja NFL utakmica na kojoj igram kao domaćin. Srce mi je ispunjeno ljubavlju i zahvalnošču. Bila je apsolutna čast i zadovoljstvo“, napisao je Vat.

Još od ulaska u ligu 2011. godine, kada ga je kao 11. pika na draftu odabrala ekipa Hjuston Teksansa, Vot je izgradio ime jednog od najboljih defanzivaca, pa je tri puta biran za najboljeg defanzivca lige, dva puta je bio lider po broju obaranja kvoterbeka, dobio je i nagradu Volter Pejton namenjenu čoveku koji je najviše doprineo zajedinici od igrača u NFL-u.

Ipak, navijači Hjustona će ga večno pamtiti po potezu iz njegove prve godine, kada je u okviru „vajld kard“ runde plej-ofa NFL-a na neverovatan način presekao pas tadašnjeg kvoterbeka Sinsinati Bengalsa, Endija Daltona, i poveo Teksanse ka pobedi od 31:10.

No, uprkos impresivnom početku, Vat će ostati upamćen kao jedan od najboljih defanzivaca koji nisu uspeli da osvoje titulu.

Pored Teksansa, igrao je još za Arizona Kardinalse, u čijem dresu će i okončati profesionalnu karijeru.

Inače, Vat će ostati upamćen i po jednoj od najjezivijih fotografija sa sportskih terena, pošto je slika njegove krvave glave sa utakmice protiv Sijetl Sihoksa obišla svet.

BONUS VIDEO Aleks Smit – američki kvoterbek srpskog porekla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar