Foto: Andrew Toth / Getty images / Profimedia

Tihi heroj tiho otišao.

Roni Hilman, jedan od najzaslužnijih članova Denver Bronkosa za šampionsku titulu koju je tim iz Kolorada osvojio 2016. godine, preminuo je od posledica raka u 31. godini.

PROČITAJTE JOŠ...

Hilman je rođen u zloglasnom gradu Kompton u Kaliforniji, a tokom perioda u La Abra srednjoj školi stekao je status zvezde u košarci, atletici i američkom fudbalu, gde je briljirao i 2007. je proglašen za najboljeg mladog igrača godine.

Usledio je prelazak na univerzitet San Dijego Stejt u kom je za dve godine sa loptom uspeo da pretrči čak 3,243 jarde, uz 36 tačdaunova, pa je nakon samo dve sezone na koledžu privukao pažnju NFL timova, što je potvrdio tokom drafta kada ga je u trećoj rundi uzeo Denver.

Od te 2012. godine usledio je uspon tokom kog je predstavljao jednog od najpouzdanijih trkača u redovima ovog tima, ali je poseban utisak ostavio kad je bilo najpotrebnije.

Denver je 2015. godine odigrao jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji kluba, a Hilman je značajno doprineo pošto je skinuo veliki teret sa pleća kvoterbeka Broka Osvajlera koji je zahvaljujući njegovim sjajnim partijama dobio znatno više prostora za razigravanje hvatača. Iako nije dao značajniji doprinos u plej-ofu, a tokom Superboula protiv Karolina Pantersa (24:10 u korist Denvera) nije uspeo da osvoji nijedan jard, stekao je status jednog od miljenika navijača, pa je odluka da bude otpušten pre početka naredne sezone izazvala brojne proteste.

Nakon Denvera igrao je za Minesota Vajkingse, San Dijego Čardžerse i Dalas Kaubojse, da bi u septembru 2017. dobio otkaz, čime je i završio karijeru.

Pet godina kasnije, u avgustu 2022. godine dijagnostikovan mu je rak bubrega, nakon čega je počeo sa lečenjem. Ono nije dalo rezultata, pa je u decembru primljen na odeljenje intenzivne nege, gde je i preminuo u 31. godini.

Njegov put iz Komptona, jednog od najopasnijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, poslužio je kao inspiracija mnogim lokalnim dečacima da se umesto bandama okrenu ka sportu, pa je smatran za jednog od najboljih uzora koji su u novijoj istoriji igrali u nekoj američkoj profesionalnoj ligi.

BONUS VIDEO Rekapitulacija karijere Toma Brejdija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar