Posle ovog priznanja Parižani instalirali "antiseks" kreve
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia; Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

U gradu ljubavi neće biti vođenja ljubavi. Ili će barem organizatori Olimpijskih igara uraditi sve da to svedu na minimum novim potezom.

Početkom maja su organizatori objavili da su stigli novi kreveti kojima će biti opremljeno Olimpijsko selo, a ono što upada u oči jeste činjenica da su ubrzo stekli nadimak „antiseks“.

Pokušavaju organizatori da i od kreveta naprave sredstvo za kontracepciju i spreče da dođe do „treće smene u Parizu“.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, kreveti su izrađeni od specijalnih materijala i izuzetno su malih dimenzija.

U pitanju su singl kreveti koje onemogućavaju da dvoje sportista zajedno leže. Krevete je izgradila ista kompanija koja ih je pravila i za Olimpijske igre u Tokiju.

Organizatori su želeli krevete koje je moguće reciklirati potpuno (svih 100 odsto), pa su tako kreveti i okviri napravljeni od kartona.

„Nadam se da će ovakav trud Pariza pokazati da je stvari moguće raditi na drugi način“, poručila je Georgina Grenon, direktorka zadužena za zaštitu životne sredine.

Tokom godina su priče o ljubavnim odnosima na Igrama postale neverovatno popularne.

Tako je Metju Sajed, stonoteniser, ostao upamćen po izjavi koju je dao nakon Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine.

Imao sam više odnosa za te dve i po nedelje nego u čitavom životu„, poručio je on decenijama kasnije.

Jedan anonimni sportista je priznao da je u Londonu 2014. godine bio deo grupnog vođenja ljubavi koja je uključivalo još jednog sportistu i dve sportistkinje, preneo je „Mirror„.

Navodno je jedan olimpijski šampion, koji je želeo da ostane anoniman, progovorio o tome koliko je često vođenje ljubavi u Olimpijskom selu.

„Viđao sam ljude da to rade na otvorenom. U travi, između zgrada, ljudi su se spuštali dole i prljavi“, rekao je on.

Najnoviji kreveti su tako izrađeni da mogu da podnesu težinu samo jedne osobe, a ukoliko se težina poveća lome se na nekoliko delova. Barem je to glasina koja je dugo kružila, ali nije istinita. Teško da će bilo koji sportista priznati da je slomio krevet. Barem ne na taj način.

Ipak, irski gimnastičar Rajs Meklegan je skakao po krevetu da bi dokazao kako je izdržljiv. Kreveti možda nisu zaista antiseks, ali im je taj epitet duboko ukorenjen da je teško nazivati ih drugačije. Da su dobri za životnu sredinu ne zvuči tako spektakularno među navijačima, pa je ovaj nadimak zaživeo.

Ipak, svesni su i Parižani šta ih sve čeka na Igrama, pa je tako spremljeno 200.000 muških i 20.000 ženskih kondoma za ovu priliku.

BONUS VIDEO Milica Gardašević za Nova.rs: Sve me zanima oko Pariza, gledam dokumentarce, mogu i dnevnik da pišem do Olimpijskih igara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar