Alan Williams Foto:TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Strašno.

Ekipa Čikago Bersa očajno je otvorila novu sezonu, na prve dve utakmice doživela dva poraza, ali u jeku priprema za treći meč sezone protiv Kanzas Siti Čifsa stigle su informacije posle kojih bi čitava sezona mogla da padne u drugi plan.

PROČITAJTE JOŠ...

I to debelo.

Naime, malo nakon meča protiv Tampa Bej Bakanirsa, sa koje je Vilijams bio odsutan iz „ličnih razloga“, pojavile su se najave da bi u narednom periodu Čikago mogle da zadese neke stvari koje nemaju veze sa sportom, a potom i da bi Alan Vilijams, defanzivni koordinator kluba, mogao da napusti ekipu.

A onda je sve, što bi Amerikanci rekli, „otišlo južno“ pojavom novih informacija.

Naime, najave su se ispostavile kao tačne pa je Vilijams ubrzo saopštio da je doneo odluku da se povuče navodno zbog „brige o ličnom zdravlju i porodici“, bez navođenja konkretnog povoda za takvu odluku.

Da to ipak nije razlog postalo je jasno nakon krajnje šturog saopštenja tima iz „vetrovitog grada“:

„Alan Vilijams je podneo ostavku na mesto defanzivnog koordinatora ekipe“, navedeno je u poruci Čikaga. Naime, da je u pitanju zaista želja da se iz nekog razloga posveti porodici ili zdravlju koja ga onemogućava da se nadalje bavi ovim poslom, u Čikagu bi mu bez ikakve dileme, ako ni zbog čega drugog onda zbog publiciteta i očuvanja pozitivnog imidža oko organizacije, poželeli sreću.

Ovako, sve je ostavljeno u „magli“ pa su počele da se nižu brojne teorije, a one su na prvi pogled lude, ali i, u najvećoj meri, nedemantovane (bar trenutno).

Prema njima, Vilijamsov dom je, uz prostorije Čikago Bersa, bio predmet istrage Federalnog istražnog biroa (FBI), a povod za to je navodno istraga zbog njegove umešanosti u dečju pornografiju.

Kasnije je demantovano da je policija dolazila u Halas Hol, prostorije tima iz Ilinoisa, dok, izuzev izjave advokata ovog trenera koji je „odbacio sve teorije koje su se pojavile vezane za njegovog klijenta“, niko drugi sa Vilijamsove strane nije demantovao da su pripadnici snaga reda pretraživali njegov dom.

Takođe, i novinar Čikago Tribjuna koji prati Čikago Berse, Bred Bigs, saopštio je da stanje u klubu nikako nije redovno:

„Iako postoji mnogo spekulacija vezano za status Alana Vilijamsa, ja mogu da vam kažem da u poslednja tri dana svi funkcionišu u uverenju da njegovo odsustvo nije povezano sa porodičnim ili zdravstvenim razlozima“, naveo je on.

Više informacija će biti poznato u narednim nedeljama. Ako se ispostavi tačnim, čuvenom treneru preti ne samo kraj karijeve, već i zaslužena dugogodišnja zatvorska kazna.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar