Zavirili smo na trening Srbije na dan utakmice

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije od 14 časova po srpskom vremenu (20.00 po lokalnom) igraju protiv Kine prvi meč na Mundobasketu, a Nova.rs ušla je na trening „orlova“ pred utakmicu 1. kola B grupe.

I još jednom smo mogli da se uverimo da u ekipi zaista vlada sjajna atmosfera. Možda nekih igrača nema, ali ovi momci predvođeni Bogdanom Bogdanovićem odaju utisak složne ekipe spremne da uradi nešto veliko.

Praksa je da trening na dan utakmice bude lakši, uglavnom šuterski, i videli smo kako je Marko Gudurić namestio ruku, te da su najmlađi Nikola Jović i Boriša Simanić takmičili malo u trojkama.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju je selektor Svetislav Pešić okupio izabranike na centru, ali pre uzvika „Ko je najbolji? Srbija!“, primenio je jednu staru trenersku foru.

Trofejni stručnjak odlučio je da se najmlađi i najstariji igrač izmere puls, da se vidi koliko se ko potrošio.

O čemu se radi? Ako najmlađi ima slabiji puls, to nikako nije dobro za njega, jer znači da se nije „pokidao“, nije radio baš punom parom.

S druge strane, ukoliko najmlađi ima veći puls, to onda znači da se više umorio, što opet nije dobro po njega.

„Ko je najmlađi“, upitao je Pešić, a među „orlovima“ je to Nikola Jović, dok je kapiten Bogdan Bogdanović najstariji i nije nešto najbolje uradio, pa je morao na popravni.

Obrni-okreni, mlađani as Majamija je „stradao“, a selektor se na stari trenerski način pobrinuo za atmosferu pred duel sa Kinom.

Naravno, nije isključeno i da je puls meren iz drugih razloga, ali je simptomatično to što drugi nisu radili, tako da je Pešićev trik verujemo uspeo.

BONUS VIDEO Šta smo sve videli u Manili: Vazduh može da se pipne, ovako nešto nema nigde