Na sreću, Simanić se dobro oseća

Neverovatno kakvi pehove prate „orlove“ na Svetskom prvenstvu… Nakon utakmice 3. kola B grupe za Južnim Sudanom, reprezentativac Srbije Boriša Simanić je nažalost završio takmičenje.

U duelu ispod koša „orlova“, pred kraj sam meča, Simanić je dobio jak udarac laktom u predelu bubrega. Procena sudija, čak i nakon gledanja ponovnog snimka je da prilikom udarca nije bilo namere, ali Simanić zbog bolova nije mogao da nastavi meč.

PROČITAJTE JOŠ

Odmah po izlasku iz igre, upućen je na urgentno odeljenje bolnice u Manili, gde je prvo zadržan na ispitivanju, da bi u toku noći pod nadzorom doktora reprezentacije Srbije, prof. dr Dragana Radovanovića i operisan.

Simanić se oseća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu.

„Košarkaški savez Srbije, svi reprezentativci i članovi stručnog štaba žele Boriši Simaniću brz i uspešan oporavak“, poručili su iz KSS.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare