Foto:fiba.basketball

Kari otvoreno.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Svetislav Pešić, selektor Srbije, po završetku utakmice protiv Južnog Sudana i pobede 115:83 nije krio zadovoljstvo:

„Odličan pristup našeg tima, odigrali smo odlično od početka do kraja, sa velikom koncentracijom. Rival je izuzetno fizički i atletski kvalitetan, sa napadačkim opcijama… Ponoviću još jednom, ovo je Svetsko prvenstvo, važno je svakoga pobediti, ali je važno i da napredujemo u svakom mečiu i na timskom i na individualnom nivou“, rekao je čuveni Kari.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako sledi meč protiv Italije, Pešić je rekao:

„Nekih pet-deset minuta posle ove utakmica ne mislimo o Italiji. O tome ćemo sutra tek razmišljati“.

Sjajan meč odigrao je Nikola Jović, ubacio je 23 poena bez promašaja iz igre, a Pešić je otkrio delić njihovog razgovora:

„Rekao sam mu da ako ostane sam, da ne misli mnogo, da donosi odluke i šutira. On je mnogo talentovan, mlad, ali ima odličan osećaj i ekipa mu veruje“.

Selektor nije hteo da odgovori na pitanje od stanju povreda Petruševa i Avramovića.

„Ne raspoređujemo mi minutažu… Uvek imamo plan utakmice. Postavljamo zadatke i u odbrani i napadu i trudimo se da se držimo toga. Gledamo koliko možemo da ispratimo koliko je moguće to, i ja i igrači“.

Ponovio je da je zadovoljan izdanjem svojih igrača:

„Zadovoljan sam svim delovima naše igre do sada, ali moramo da rastemo i u napadu i odbrani i svim ostalim segmentima. Odbrana 1na1 je najvećim delom bila izvanredna, videli ste odakle su oni pogađali, zato su tmska odbrana i koncept vrlo važni“.

Potom je dodao:

„Tim se razvija, želi da sarađuje između sebe i to je najvažnije, ne možeš da budeš nezadovoljan time. Imamo Bogdana i Stefana Jovića, nisu igrali sa ostalima, mi se i dalje tražimo… Trening je važan, ali je važnije sve ono što se dešava pre i posle u smislu komunikacije. Mislim da smo tu na dobrom putu. Pobedi ne treba nikad da se gleda u zube. Ostavili smo dobar utisak i kroz to se diže samopouzdanje igrača, idemo dalje“, zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar