Sve staje zbog predsednika države, zvuči previše poznato, samo nije u Srbiji ovaj put

I povod je mnogo lepši, a kod nas sistem nije zakazao i država nije stala, i slične poruke koje dobijamo svaki dan… No, da se ne bavimo sada tim mukama, boravak u Manili ne zaslužuje to.

A, danas konačno počinje Svetsko prvenstvo, ono zbog čega smo i došli na Filipine. Istina, ne igraju naši, ali kreće ono pravo. I to na spektakularan način.

Mundobasket otvaraju utakmice 1. kola A grupe, prvo se sastaju Italija i Angola od 10 časova po srpskom vremenu (16.00 po lokalnom), a potom Filipini i Dominikanska Republika od 14 sati (20.00).

PROČITAJTE JOŠ

I neće to biti obične utakmice, već jedine dve koje će se na ovom šampionatu odigrati u „Filipini areni“, kapaciteta impozantnih 55.000 mesta, što je između ostalog čini najvećom na svetu.

Ako se na premijeri Svetskog prvenstva ne očekuje baš takva poseta, u duelu „azura“ i Angole, onda će na meču domaćina protiv NBA zvezde Karl-Entonija Taunsa i ekipe sve da pršti i veruje se u obaranje rekorda posete na jednoj utakmici svetskog prvenstva. Dosadašnji rekord drži meč SAD – Rusija odigran u Toronto na SP 1994. sa 32.000 gledalaca.

I zato danas apsolutno sve staje u Manili, jer je država na čijem čelu se nalazi predsednik Ferdinand Markos Junior, odlučila da bude gotovo praznični dan.

Foto: Nova.rs

Donela je nekoliko odluka u skladu s tim, na primer, uopšte neće raditi škole u Manili, kako bi deca mogla da gledaju svoje idole na startu Mundobasketa i svedoče istorijskim trenucima.

Država je odlučila da obustavi rad u institucijama Vlade, javnom sektoru, neće raditi i neke druge administrativne službe, sve kako bi ceo dan bio podređen košarci.

Ipak se otvara Svetsko prvenstvo, a i Nova.rs bi trebalo da svedoči istorijskim momentima u „Filipini areni“ koja se, zajedno sa kompleksom, nalazi na površini od 140 hektara. Izgrađena je 2014. godine, a svih 55.000 mesta je 24. oktobra 2015. godine bilo popunjeno do kraja, ali se sada čeka obaranje rekorda na Mundobasketu.

BONUS VIDEO Trening Srbije u Manili – šta smo mogli da vidimo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar