Odnjen Dobrić/Foto: Pedja Milosavljevic

Ognjen Dobrić je i zvanično postao novo pojačanje Crvene zvezde. Sjajni bek reprezentacije Srbije posle godinu dana odsustvaće ponovo obući crvno-beli dres potvrdili su iz kluba.

On je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima i tako najavio da planira da ostane u klubu na duže staze.

PROČITAJTE JOŠ

Prošlu sezonu proveo je u Virtusu i Bolonje iz koga stiže bez obeštećenja, a pre toga je sedam sezona nosio crveno-beli dres i brojnim titulama i utakmicama, ostavio veliki trag u istoriji kluba.

Ognjen Dobrić je do sada odigrao 435 utakmica u crveno-belom dresu, i trenutno je na trećem mestu večne liste po broju odigranih mečeva;

Postigao je 3669 poena, odigrao je 165 evropskih duela i ujedno je jedan od najboljih strelaca Crvene zvezde u evropskim utakmicama sa 1171. postignutim poenom.

Osvojio je čak 15 trofeja noseći dres Crvene zvezde (4 ABA lige, 6 Srpskih šampionata i 4 kupa i Superkup ABA lige), a proglašavan je za najkorisnijeg igrača srpske lige (2017), bio je MVP Kupa Radivoj Korać (2023) i najkorisniji igrač finala ABA lige (2022); Osvajač je srebrne medalje sa reprezentacijom Srbije na SP u Manili.

Ognjen Dobrić je rođen 27.10.1994. godine u Kninu, igra na poziciji beka i niskog krila, visok je tačno dva metra. Karijeru je započeo je u FMP-u 2013.godine, a od 2016.godine igrao je u kontinuitetu sedam sezona za crveno-bele. Član je reprezentacije Srbije od 2019.godine.

Nakon Nikole Kalinića, Ognjen je drugi povratnik u redove Crvene zvezdee, ujedno i pojačanje nakon dolazaka Milera Mekintakera, Dauma, Kenana i Plavšića. Nove ugovore tokom i na kraju prethodne sezone potpisali su Teodosić, Lazić, Bolomboj, Gedraitis, a prvo profesionalni ugovor potpisao je Andrej Kostić.

BONUS VIDEO: Dončić nagovorio protivnika da promaši bacanje i dopusti Slovencima šansu za prvo mesto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar