Crvena zvezda vs Mega Foto:Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu 103:73 u prvom meču polufinala ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zvezda je tako došla na korak do finala i pokušaja da vrati u svoje vitrine trofej koji je joj je prošle godine u pet utakmica uzeo Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:

U seriji koja se igra na dve dobijene utakmice, Mega je bila konkurentna znatno iskusnijem timu samo tokom prve četvrtine.

Ostatak meča je uglavnom protekao u Zvezdinoj dominaciji, pa su neki od najboljih igrača Mege ostajali usamljeni kada je reč o napadačkom učinku.

Pobednika je predvodio tandem Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis i obojica su imali po 13 poena. Trej Tompkins je za 14 minuta ubacio 11 poena i igrao je bez greške, dok su Miloš Teodosić i Jago Dos Santos imali po 10 poena. Nikola Topić je uz 8 poena imao i 4 skoka i 6 asistencija, dok su Jago i Teodosić imali po 5 asistencija.

Crvena zvezda vs Mega Foto:Starsport

Nikola Đurišić je bio bolji od ostalih u Megi sa 26 poena i 5 asistencija, a Andrija Jelavić je imao 11 poena. Filip Jović je dodao 10, a Stefan Miljenović je do povrede ubacio 9 poena.

Sferopulosovi igrači su bili sjajni u realizaciji za dva poena i nekih desetak, 12 minuta nisu mogli da se sastave u šutu za tri.

To je bio deo razloga zbog čega su se crveno-beli odlepili u drugoj četvrtini, kada su i šutevi spolja krenuli da ulaze.

Crvena zvezda vs Mega Foto:Starsport

Zvezda je u meč ušla veoma dobrom rolom Džoela Bolomboja, koji je, što u skoku, što u realizaciji dao dobar tempo i ostalim saigračima.

Do trenutka kada ga je Janis Sferopulos izveo iz igre, sredinom prvog perioda, Zvezda je već imala prednost 13:6 i bila u seriji 7:0.

Branko Lazić je dobro pazio na talentovanog Nikolu Đurišića, pa je Mega posle tvrdog početka i egala, nekoliko minuta bila bez poena iz igre.

Nemanja Nedović je napadački odmenio Bolomboja i njegovim prodorom je domaći tim prvi put otišao na dvocifrenu razliku i poveo 21:10.

Crvena zvezda vs Mega Foto:Starsport

Zvezdin šut za tri je u tim momentima bio 0/6, ali Mega fizički i iskustvom nije mogla da parira sve dok Filip Jović i Stefan Miljenović nisu vezali dve trojke za 25:20.

Lazić je prvu četvrtinu rešio flouterom sa zvukom sirene za 27:20, a prednost šampiona Srbije je počela da raste drastičnije tek u drugom periodu.

U njemu se Miloš Teodosić prvi odlučio da pošalje pas Rokasu Giedraitisu u ćošak, pošto su prethodno tu priliku propuštali Jago Dos Santos i Nedović i promašivali su šuteve za tri.

Litvanac je bio precizan kada je dobio pas od Teodosića, nastavio je da pogađa i nadalje, a kada je Zvezda zategla odbranu i malo zatvorila reket, primakla se razlici od 20 poena.

Crvena zvezda vs Mega Foto:Starsport

Nedović je sa stilom završio poluvreme, trojkom uz faul Đurišića, koji je imao jedan dobar nalet u drugom periodu, ali nije mogao da spreči protivnika da ubaci Megi 52 poena za poluvreme. „Ružičasti“ su u istom periodu imali tek 33.

Nekoliko dobrih šuteva Nikole Topića spolja i moćno zakucavanje Nikole Đurišića pred kraj trećeg perioda ostali su u senci scene na tri minuta pre kraja deonice.

Igralo se uglavnom koš za koš, Zvezda je držala dvadesetak razlike i tek što je Miljenović pogodio dvojku i trojku, povredio se.

U doskoku je noga otišla u neprirodan položaj, meč je prekinut na nekoliko minuta, a mladi košarkaš je ostao da leži, pa potom uz pomoć saigrača otišao na klupu.

Crvena zvezda vs Mega Foto:Starsport

Zvezda je taj deo igre rešila u svoju korist trojkom Teodosića i pogotkom Tompkinsa sa poludistance za 78:55.

Već od starta četvrte četvrtine bilo je jasno da Zvezda nema nameru da uspori. Treju Tompkinsu se baš igralo, pa mu se i „pozlatilo“ sve što je ispalio ka košu Mege, ili što je probao da pošalje saigračima u prvim minutima četvrte četvrtine

Tako je Zvezda produžila ogromnu seriju 16:0 od kraja treće do trećeg, četvrtog minuta četvrte četvrtine i otišla je na nedostižnih 89:55.

Mega je tada na krilima Đurišića napravila seriju od šest poena, do kraja meča se u strelce upisao i Fredi Gilespi, pa je time kompletiran ceo roster onih koji su dali bar po koš u crveno-beloj opremi.

Sferopulos je mogao da bude zadovoljan učinkom svojih igrača, koji sada imaju četiri dana da se pripreme i ne dozvole iznenađenje ekipi Marka Baraća u revanšu na Meginom parketu.

Crvena zvezda – Mega 103:73 (27:20, 25:13, 26:22, 25:18)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd; Gledalaca: 6.215, Sudije: Hordov, Porobić, Ćalić;

Crvena zvezda: Teodosić 10, Tompkins 11, Davidovac 2, Mitrović 8, Lazić 9, Bolomboj 9, Ilić 5, Nedović 13, Giedraitis 13, Gilespi 5, Topić 8, Dos Santos 10; Trener: Janis Sferopulos.

Mega: Milijašević 3, Miljenović 9, Jelavić 11, Marković 2, Kobzisti 3, Iljasoglu 2, Đurišić 26, Kovačević 7, Jović 10, Malovec 0; Trener: Marko Barać.

Crvena zvezda - Mega 103:73 (27:20, 25:13, 26:22, 25:18)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar