Miloš Teodosić i Janis Sferopulos
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Crvene zvezde danas u Dubaiju pišu istoriju, s obzorom na to da će u velelepnoj areni odigrati prvu utakmicu ABA lige u Emiratima.

Novoformirani klub iz Dubaija se pre svega zahvaljući finansijskoj moći „ubacio“ u ABA ligu, koja bi trebalo da bude predvorje za Evroligu, a kako stvari stoje profitiraće svi.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubai i Crvena zvezda od 17 sati odigraće meč u dvorani koja je izgrađena pre samo pet godina i ima mesta za 17.000 gledalaca.

U samom centru grada, sa pogledom na čuvenu Burdž Kalifu, najvišu zgradu na svetu, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uslovi su po ugledu na NBA, pa i ne čudi što su ulaznice za meč protiv Zvezde, uprkos tome što nisu jeftine – rasprodate.

Očekuje se i veliki broj navijača crveno-belih, imajući u vidu da u Dubaiju i okolini prema nekim procenama živi oko 15.000 Srba.

Cene ulaznica se kreću od 18,5 evra do 330 evra, ali to za Dubai standarde „nije ništa“, pogotovo što u goste dolazi šampion ABA lige i redovni učesnik Evrolige.

Možda je ranije zvučalo neostvarivo i gotovo nezamislivo, ali ovo će biti i prva utakmica ABA lige koja se igra tako daleko na istoku, mada je i ranijih godina bilo ekipa poput Makabija u regionalnom takmičenju.

Partizan svoju utakmicu prvog kola igra naredne sedmice u sredu protiv Borca. Titulu u regionalnom takmičenju brane košarkaši Zvezde.

ABA liga, prvo kolo:

Petak:

Cibona – Zadar 69:87

Subota:

Split – Igokea 74:79

Mornar – Budućnost 51:98

Nedelja:

17.00 Dubai – Crvena zvezda

19.00 Krka – Mega

21.00 FMP – Cedevita Olimpija

Sreda:

19.00 Partizan – Borac

Četvrtak:

19.00 Studentski centar – Spartak

BONUS VIDEO: Željko Obradović posle pobede protiv Panatinaikosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar