Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli zakazali još jedan spektakl u Kupu Radivoja Koraća - polufinale sa Partizanom od 21 čas.

Nije Crvena zvezda dozvolila dramu u meču protiv Borca u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća iako je u prvom poluvremenu, a naročito u prvoj četvrtini delovalo da će biti ozbiljnog nerviranja.

Ipak, na kraju je Zvezda dodala gas i rezultatom 89:64 ubedljivo razbila desetkovane Čačane koji su bili bez četiri igrača zbog bolesti, od toga dvojice izuzetno važnih u vidu Save Lešića i Ognjena Čarapića.

PROČITAJTE JOŠ

Slično kao i Partizan, i Zvezda je ušla u meč bez dovoljno agresivnosti i prilično nonšalantno, iako je igrala izuzetno jaka petorka sa Vildozom, Dobrićem, Lazarevićem, Petruševim i Kuzmićem.

Ipak, loša odbrana i loša selekcija šuta u napadu su rezultirali time da je Borac dolazio do lakih poena preko Đorđa Gagića koji je dominirao i na niskom postu i u šutu za tri poena, a odlično ga je pratio kapiten Marko Radonjić.

U jednom trenutku je Borac otišao na dvocfrenu prednost – 17:6, a Zvezda je na polovini prve deonice bila na jednocifrenom broju postignutih poena, pa je trener Duško Ivanović bio prinuđen da seče seriju rivala tajm-autom.

Uspeli su crveno-beli do poluvremena da zategnu odbranu i zaustave napadačku razigranost Čačana, da bi u nastavku krenuo i šut, naročito Luke Vildoze i meč je brzo bio rešen.

Foto: Starsport

Još jednom se i na ovom meču videlo da branilac Kupa Srbije može da dominira samo kada je fokus u odbrani na najvišem nivou. Ova ekipa nema toliki napadački kvalitet, čak ni sa Fakundom Kampacom na terenu koji nije odigrao partiju na svom nivou, da može da zapostavi igru u odbrani čak ni protiv slabijih rivala.

Upravo je Partizan pokazao da ni fenomenalan napad ne može da pokrije defanzivne probleme i sve dok nije složio kockice i na tom delu terena, nije mogao da krene ka vrhu.

Zvezda je međutim posle šamara u prvoj četvrtini zategla konce i shvatila da ovaj meč ipak neće moći da odradi u leru, nego da će morati da se zaigra i jače i agresivnije.

Jedna stavr ipak bode oči u igri Zvezde u prvom meču na turniru Kupa.

Centar Borca, veteran Đorđe Gagić bio je ubedljivo najbolji centar na meču i zadavao je velike probleme kompletnoj centarskoj liniji rivala. Mučili su se i Kuzmić i Mitrović i ostali visoki u duelu sa njim i deluje da je imao više snage i bio u boljoj kondiciji da je mogao da napravi još veću štetu od 14 poena, devet skokova i pet asistencija. Da su pogodili saigrači neke otovrene šuteve koje im je iskreirao, bio bi Gagić na ivici tripl-dabla, ali je i ovako bio izuzetno opasan.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Evidentno je da je Filip Petrušev daleko od idealne forme, a Hasan Martin daleko od toga da može u velikoj meri da doprinese u ovom trenutku, iako se verovatno najbolje nosio sa Gagićem. Mitrović je igrač koji zavisi od povoljnog mečapa, dok je Kuzmić upotrebljiv u limitiranom broju minuta kao zaštitnik obruča.

Ivanović je doduše odmarao Bentila, ali ih u narednom meču čeka ove sezone najbolji centar Evrolige Matijas Lesor, a i Zek Ledej igra u sjajnoj formi. Alen Smailagić može da bude opasnost zbog potencijala da šutira za tri poena, pa će visoki igrači Crvene zvezde morati da odigraju dramatično bolje, kako u reketu ne bi izgubili bitku koja na kraju može da ih košta gubitka trofeja.

Sa druge strane, kvantitet svakako jeste na strani Zvezde i veća rotacija u reketu može da doprinese i većoj agresivnosti i svežini za završnice mečeva, mada deluje da ako centarsku liniju crno-belih ne uvede u problem sa faulovima, da će teško moći da računa na manjak svežine rivala.

Zvezdi će ići i na ruku izostanak Janisa Papaetrua čije prisustvo na poziciji „četiri“ ju je bilo teralo na prilagođavanje sa petorkama.

Verovatno je i Ivanović krio karte za taj meč uprkos činjenici da je istakao da su večiti odigrali dovoljno derbija i da je sve poznato, ali treba očekivati da je ostavio rezerve za duel od 21.00 kada će po mišljenju mnogih biti poznato ko će ove godine da podigne „Žućkovu levicu“, bez obzira što posle toga sledi i finale.

KUP RADIVOJA KORAĆA

Petak:

Mega – FMP 17.00

Crvena zvezda – Partizan 21.00

Subota:

Finale 21.00

BONUS VIDEO Korteo navijača Crvene zvezde pred meč sa Borcem u Kupu Radivoja Koraća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare