Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Vladimir Lučić ponovo je u centru pažnje jer će u utorak uveče od 20.45 sa Bajernom gostovati Partizanu odakle je krenula njegova zvezdana karijera i gde je godinama bio kapiten i miljenik navijača.

Ali, pored spektakla u Beogradskoj areni, Vladimir Lučić je u razgovoru za „Basketnjuz“ otkrio i da je završio sa selekcijom Srbije.

Uoči Olimpijskih igara 2024, selektor Srbije Svetislav Pešić otkrio je da ga je igrač obavestio o nemogućnosti da igra na najvišem nivou i zahvalio mu se na pozivu.

PROČITAJTE JOŠ

„Jednostavno – doći ću, ali ono što želim da dam za reprezentaciju i šta vi, selektore, očekujete od mene, nisam spreman za to“, istakao je tada Pešić.

Sada je u razgovoru za „Basketnjuz“ na pitanje da li je verovatno da će ponovo igrati za Srbiju, bio jasan i nije ostavio prostora za sumnju.

„Mislim da sam završio i sa samom idejom.“

Lučić je napunio 35 godina i upravo je počeo svoju 17. profesionalnu sezonu u karijeri. Lučić je karijeru počeo u Partizanu 2008. Nakon sezone 2012/13, prešao je u Valensiju gde je ostao tri godine, a 2016. godine potpisao je za Bajern dok je nemački klub još igrao u Evrokupu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar