Viktor Vembanjama
Foto: Tanjug/AP Photo/Sarah Phipps)

Prvi pik na NBA draftu je odigrao prvi meč u predsezoni NBA lige i odmah je pronašao arhineprijatelja.

Viktor Vembanjama je najiščekivaniji igrač u NBA ligi od kada je 2003. godine u prvenstvo stigao Lebron Džejms.

PROČITAJTE JOŠ

Oklahoma Siti je srušila San Antonio sa 122:121, ali je sve bilo u senci direktnog okršaja Vembanjame i Četa Holmgrena (propustio čitavu prvu godinu zbog povrede) koji bi trebalo da predstavljaju budućnost lige. Zbog sličnosti u fizionimiji sada već govore da bi oni mogli da budu veliki neprijatelji u budućnosti.

Vembanjama je još jednom pokazao nestvarnu mešavinu veštine, šutiranja, atleticizma i veličine, a Holmgren je uglavnom uspevao da parira.

Doduše bilo je i situacija kada bi Francuz položio preko njega nakon što ga je bacio na parket. Brzo je shvatio kako bi trebalo da se ponaša u ligi, pa sada proslavlja svaki poen kao da je postigao pogodak.

View this post on Instagram

A post shared by NBA on ESPN (@nbaonespn)

Francuski as je susret završio sa 20 poena (7/9 iz igre, 2/5 za tri), pet skokova, dve ukradene lopte i jednom sjajnom blokadom nakon što je jurio rivala, dok je Holmgren stigao do 21 poen (7/10) uz devet skokova i najavio da bi još jednom mogao da ima čitav niz tripl-dablova.

Ovo bi mogla da postane uobičajena slika u NBA ligi kada Greg Popovič bude do kraja uklopio Francuza u defanzivni sistem.

BONUS VIDEO Jokić ispratio trku svog konja u Somboru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar