Foto: Twitter/Printscreen

Utakmica između FMP-a i Cedevita Olimpije, koja je u početku izgledala kao standardan košarkaški susret, završila se dramatičnim i šokantnim trenutkom kada je igrač Žiga Daneu doživeo tešku povredu.

Pri pokušaju blokade, došlo je do nesrećne situacije kada mu se saigrač podvukao, što je dovelo do toga da Daneu padne na parket glavom napred, stvarajući jeziv prizor.

PROČITAJTE JOŠ

Povreda je ostavila sve prisutne u šoku – navijače, igrače, stručne štabove i zvanična lica. Daneu je ostao bez svesti, a medicinski tim je brzo reagovao kako bi mu izvadio jezik i sprečio gušenje, dok su svi u dvorani napeto pratili trenutke neizvesnosti.

Prizor je bio toliko potresan da su neki navijači plakali, zatečeni situacijom. Daneu je potom hitno prebačen u bolnicu na dalju medicinsku negu.

Na kraju su lekari uspeli da „ožive“ Žigu, ali je on iznesen na nosilima, a tom prilikom je dobio gromke aplauze prisutnih u hali u Železniku.

Ekipa FMP-a je ovaj meč dobila ubedljivo rezultatom 75:62, a ovaj potez na 21 sekund do kraja meča će ostati upamćen kao jedan od najtežih horor padova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar