Italijani pronašli ključ za srpsku bravu.

Još se nisu slegli utisci posle fijaska reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u košarci i poraza od Italije.

PROČITAJTE JOŠ

Trener košarkaša Dinamika Saša Nikitović je u emisiji „Bez koske“ je pokušao da analizira taj poraz i da pruži neka objašnjenja.

„Mislim da je nas je Italija dobila na jedini mogući nain gledajući ovako sa trenerskog aspekta. To je da napravi širinu terena, da napadne sa peticama koje mogu da rašire i pogode. Samim tim se pravi određeni prostor za druge igrače za prodor i taj kik pas koji su radili da izbacuju svojim bekovima“, ističe Nikitović.

On je istakao koliko se promenila košarka na ovom nivou.

„Na kraju krajeva, kao i celo prvenstvo, a ja sam bio učesnik na dva seniorska prvenstva, jako se promenilo. Upravo to kako su oni nas pobedili, a to je šut za tri poena, ubacili su 16 trojki, Nemačka je ubacila 17 trojki i celo prvenstvo je okrenuto šutu za tri poena“.

PROČITAJTE JOŠ

U velikoj meri je to posledica uticaja NBa lige.

„Ta širina, 36 NBA igrača je bilo na samom prvenstvu, pa je samim tim igra promenjena“.

Nikitović se osvrnuo i na igre Srbije.

„Igrali smo jako dobro u grupi, igrali smo jako dobru odbranu. Mislim da ekipe nisu imale kapcaiteta da nas napadnu na jedini pravi način, na koji su mogli da nas pobede. Italijani su bili prva ekipa koja nas je napala na pravi način koji nama ne odgovara“, objašnjava Nikitović.

Ovde možete pogledati kompletnu emisiju „Bez koske“ sa Sašom Nikitovićem.

“Sportska kladionica Meridian je za Evropsko prvenstvo u košarci spremila najveće kvote – ukoliko još uvek nemate aktivan korisnički nalog registrujte se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i dobićete 2.000 RSD BONUSA BEZ USLOVA!“

BONUS VIDEO Pešićeva prva analiza debakla Srbije Ja to neću dozvoliti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare