Foto: Printscreen Youtube / BC Partizan

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović podelio je utiske posle ubedljive pobede nad Studentskim centrom.

Partizan je u 11. kolu ABA lige slavio sa 99:76, uz 19 poena Zeka Ledeja i 18 poena Alena Smailagića. Crno-beli su se revanširali „studentima“ za poraz u Superkupu ABA lige, a Obradović kaže da je Partizan odigrao samo jedan loš period na startu drugog poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski tim je tada dozvolio Podgoričanima da se vrate i prepolove prednost od preko 20 poena, pre nego što se regionalni šampion opet odlepio.

„Mislim da smo otvorili utakmicu dobro, imali odlično prvo poluvreme, onda imali taj period u trećoj četvrtini nešto slabije igre, ali sve u svemu, dobra utakmica generalno. Ponovo podeljena minutaža. Studentski centar se uvek bori do kraja, tako su uradili i sada, čestitam im na fer i korektnoj utakmici i posebno želim da se zahvalim ovom mladom naraštaju, deci. Ponosni smo što pravimo nove navijače i što oni uživaju gledajući utakmice Partizana“, prvi su utisci Obradovića posle meča.

Objasnio je da je Jaramaz u bolovima posle povrede i iskrenutog zgloba u trećoj četvrtini, ali i da je Alen Smailagić tražio izmenu jer ga je zabolela glava posle udarca.

Istakao je i da će Frenk Kaminski teško moći da putuje u Kaunas na meč sa Žalgirisom ove nedelje, te da problemi s povredama vuku i neke drugačije taktičke zamisli gde startuju trojica visokih igrača.

„To su delovi utakmice. Počinjemo tako, ali ako vidite statistiku Smailagića koji je igrao 12 i po minuta i ima 18 poena. Ne samo to, skokovi, odbrana na toj poziciji. Delovi utakmice, nije nešto kontinuirano, ali situacija je takva, kad imaš povređene igrače i kad imaš problema, a mi smo ih imali… Dok se nije Kevin vratio bili su neki drugi igrači van, sad je van Aleksa i sve to iziskuje neke stvari koje su bitne kad je taktika igre u pitanju. To je jedan od razloga zašto počinjemo sa tri visoka, uslovno rečeno“, kazao je Žoc.

Odgovorio je i na pitanje o napretku Sava Drezgića (2 poena), koji je već neko vreme u rotaciji i dobio je šansu kratko protiv Studentskog centra.

„Dobro, on dete dolazi tu, s nama je i deo je tima. Ja sam mu dao i u prvom poluvremenu šansu, što bi rekli, kad je normalna utakmica. On pokazuje te određene kvalitete, ali ono što je suština kod mladog igrača, to je da treba da bude još agresivniji u odbrani i napadu. Ta mladost mora da mu da to. Nije to samo njegov način koji treba da primeni na utakmici. Ne samo on, svi mladi igrači treba tp da primenjuju na utakmicama. Želja jedna ogromna i da koristi svaki minut. Putovaće s nama u Kaunas, videćemo kako će da se razvija, ali je dete koje zaslužuje da dobije priliku“.

Osvrnuo se potom i na učinke Balše Koprivice i Tristana Vukčevića. Balša je imao 13 poena i pet skokova, a Tristan po šest poena i skokova.

„Da, igrali su odlično prvo poluvreme i počeli loše drugo, ali sasvim korektno, sve što su bili na parketu. Sve ostalo je dobro sem tog početka, ali tad je cela postava igrala slabo, nisu samo oni, naravno. Znaju oni koliko poverenja imam u njih i koliko svaki trenutak kad je moguće da im dam priliku da igraju, da im dajem. Nastavićemo tako. To su deca o kojoj vodimo računa, mladi momci koji imaju pravo i na grešku, sve je to sastavni deo posla, nastavićemo da im verujemo, to je sigurno“, objasnio je Obradović.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Olimpije Milano

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar