Ozbiljno se zakuvalo na Istoku, a Džoel Embid je konačno zaigrao u skladu sa MVP zvanjem.

Prvi meč je propustio zbog povrede, na drugom je bio katastrofalan, a tek treći meč i to prvi u Filadelfiji doneo je nešto bolju igru Džoela Embida. Na kraju je Boston slavio sa 114:102, ali je u meču viđeno bukvalno sve.

PROČITAJTE JOŠ

Embid je susret završio sa čak 30 poena uz 13 skokova i tri asistencije, a pratio ga je Džejms Harden sa 16 poena i 11 skokova. U Bostonu je zablistao Džejson Tejtum sa 27 poena, 10 skokova i pet asistencija, a pratio ga je Džejlen Braun sa 23 poena i sedam skokova.

Ovom pobedom je Boston uspeo da vrati brejk i da vrati prednost domaćeg terena.

Embid je slučajno nagazio po licu Grenta Vilijamsona. Nagazio ga je po temenu dok je ležao na parketu, pa mu je lice bilo gotovo zakucao u parket. Zbog toga je bio potresen, krvavrio je i bila mu je potrebna pomoć da diše. Na kraju je uspeo da se vrati i da pomogne Bostonu da slavi.

Stavljena je tačka na čitav eventualni sukob kada je Embid prišao do rivala, upitao ga je da li je dobro nakon što se vratio u igru, a susret je nastavljen.

„Samo zahvaljujem Bogu što nije nagazio punom težinom. Definitivno me je udesio prilično loše“, poručio je Vilijams.

Filadelfija je veći deo meča bila u ogromnom zaostatku, a onda je nekako uspela da dođe na -5. Onda je Malkolm Brogdon pogodio trojku za 100:92 i raspršio sve nade da je preokret moguć.

Embid je pre susreta primio i MVP trofej, a njegov sin Artur je nosio majicu na kojoj je pisalo „Moj tata je MVP“.

„Iskreno, ovo je glavni razlog što sam ovde. To što sam postao otac promenilo je čitav moj život. Samo želim da mu budem dobar rpimer.“, rekao je Embid.

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar