Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York)

Treći meč polufinalne serije između Denvera i Finiksa po prvi put se igrao van Kolorada, a sve detalje ovog susreta mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs

Finiks Sansi uspeli su da slave sa 121:114 i tako smanje razliku u seriji na 2-1 nakon istorijske partije Kevina Bukera.

PROČITAJTE JOŠ

Postao je prvi igrač od Majkl Džordana koji je prosečno beležio 35+ poena na prvih osam mečeva plej-ofa. Završio je susret sa 47 poena, dok je Kevin Durent stao na 39. Sa tim teško da može da se nosi bilo koji tim na svetu.

Nikola Jokić je stigao do devetog tripl-dabla u plej-of karijeri za samo 28 minuta. Meč je završio sa 30 poena i impresivnih 17 skokova i 17 asistencija.

Srpski centar je imao još jedno fantastično veče, a na pet minuta pre kraja susreta se našao na parketu. Doživeo je udarac u međunožje, sudije su vraćale taj snimak i utvrdile da je u pitanju samo običan faul.

Jokić je tako postao prvi igrač u istoriji NBA koji je u plejčofu upisao 25 i više poena, te po 15 i više skokova i asistencija.

Nagetsi su u prvom poluvremenu imali zaostatak i od 15 poena, a onda su furiozno odigrali treću četvrtinu. Ipak, kada se meč lomio bili su precizni Devin Buker i Kevin Durent, pa Nagetsi nisu zaista imali pravu šansu.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Četvrta četvrtina u toku: Finiks - Denver 114:112

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar