Foto: Tanjug / AP Photo/Hakim Wright Sr

Košarkaši Atlanta Hoksa poraženi su od Vašington Vizardsa u noći između subote i nedelje sa 127:99.

Srpski bek Bogdan Bogdanović nije odigrao najbolje što ume i meč je završio kao treći strelac Atlante iza Treja Janga i Sadika Beja sa 14 poena, po tri skoka i ukradene lopte i dve asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Jang je imao 21 poen i deset asistencija, dok je Bej ubacio 16 poena, a jedini dvocifreni je još bio Dižonte Marej sa 13 poena.

Kod pobednika se istakao Kajl Kuzma sa 29 poena, Džordan Pul je dodao 20, a Deni Avdija, sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, ubacio je 19 poena za Vašington.

Vizardsi su tokom prvog poluvremena postepeno stvarali prednost jer vodeći igrači Atlante nisu mogli da pronađu svoj ritam u šutu.

Među njima je bio i Bogdanović koji je promašio svojih prvih nekoliko šuteva za tri poena i pogodio tek

Pokušavao je da nadoknadi to ukradenim loptama i aktivnim rukama u odbrani, ali se Vašington već bio odlepio do sredine druge četvrtine na 42:33 kada je Bogdan ubacio prvu trojku.

Nisu ga išla čak ni polaganja, ali je svejedno u trećoj četvrtini imao veoma lepu asistenciju za Okongvua, da bi u četvrtoj, kda se malo razigrao, ubacio težak flouter uz kontakt.

Nažalost po Atlantu, Vašington je u tom periodu igre već imao veliku prednost i bilo je samo pitanje kojim će se rezultatom završiti meč.

Bogdan ga je okončao sa 5/13 iz igre, ali i spomenuti Bej nije bio ništa bolji, dok je Jang svoj 21 poen postigao iz ukupno 19 šuteva.

Hoksi sada imaju 15 pobeda i 23 poraza i nalaze se na 11. mestu Istoka, dok je Vašington u istoj konferenciji tri mesta ispod sa sedam pobeda i 31 porazom.

NBA rezultati, subota na nedelju:

Boston Seltiks – Hjuston Rokets 145:113

Atlanta Hoks – Vašington Vizards 99:127

Memfis Grizlis – Njujork Niks 94:106

Milvoki Baks – Golden Stejt Voriors 129:118

Oklahoma Siti Tander – Orlando Medžik 112:100

Dalas Maveriks – Nju Orleans Pelikans 108:118

San Antonio Spars – Čikago Buls 116:122

Juta Džez – Los Anđeles Lejkers 132:125

21.30 Denver Nagets – Indijana Pejsers

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Bogdanović dobio nagradu za najboljeg košarkaša Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare