Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Rasel Vestbruk govorio je o tome kako je i zbog čega došao u Denver Nagetse pred novu sezonu u NBA.

Vestbruk je bio jedino zvučno pojačanje u timu Denvera koji će probati da se dokopa NBA plej-ofa i ponovi uspeh iz prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Jokić, Džamal Marej i Majkl Porter Džunior su tada preko Majami Hita vodili Nagetse do prve NBA titule u svojoj istoriji.

Taj uspeh nisu ponovili i ove godine, Marej i Porter nisu bili napadački na potrebnom nivou, dok je i odbrana Denvera bila „tanka“ u nekim momentima protiv Minesote Timbervulvs u polufinalu Zapada.

Zato Vestbruk kaže da je stigao kao veteranska podrška za Mareja iz kog će probati da opet izvuče ono najbolje.

„Moj posao je da poguram Džamala Mareja da bude najbolji što može da bude“, rekao je Vestbruk, dok se popularni „Brodi“ osvrnuo i na to zašto je hteo da dođe u Kolorado.

„Ovaj tim je uvek na vrhu zapadne konferencije, uvek se takmiči za titulu. Igra pravi tip košarke“, rekao je Vestbruk.

Prokomentarisao je i igranje sa Nikolom Jokićem, koji će biti prva violina ekipe i za novu sezonu.

„Iskreno, samo biti na terenu sa njim je ogromna čast i zahvalan sam na tome. Znaš, on radi toliko različitih stvari na terenu koje omogućavaju drugima da budu sjajni. I samo sam srećan što mogu biti deo toga, a ne igrati protiv njega ili ga skautirati. Sada mogu da vidim njegovu veličinu izbliza i sve što je sposoban da uradi, ne samo na terenu, već i van njega. I zahvalan sam na tome“, kazao je Vestbruk.

Naveo je i da će njegova uloga biti pre svega da bude tu da se takmiči jako i da bude jedan od iskusnijih i lidera na terenu uz čoveka kog smatra najboljim na svetu. Ras kaže i da se ne trka sa Jokićem po broju tripl-dablova.

„Ne, nismo razgovarali o tome i ne znam da li postoji takmičenje ili ne, ali uopšte nismo pričali o tome. Nikola je, znaš, najbolji igrač na svetu i igra na najvišem nivou, a sve što nas zanima, i on bi ti verovatno rekao isto, je pobeđivanje u košarkaškim utakmicama i to je to“.

Pričao je i o tome kako je izgledalo skautirati srpskog igrača pre nego što je postao njegov saigrač.

„Srećno s tim. To je to. Samo se nadaš da će promašiti. Ne možeš ništa da uradiš, i znaš, želiš da budeš u timu sa nekim ko je bukvalno nemoguć za čuvanje, i zahvalan sam što sam u tom timu“, naglasio je Vestbruk.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar