Vasilije Micić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bivši MVP Evrolige je odigrao tek treći meč ove sezone u NBA ligi, ali ovog puta je pokazao zbog čega je vedrio i oblačio evropskom košarkom.

Reprezentativac Srbije je u pobedi Oklahome nad San Antonijom sa 123:87 dobio čak 19 minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Micić je postigao osam poena uz jedan skok i četiri asistencije. Pogodio je dve trojke iz tri pokušaja i promašio jedan šut za dva poena. Uspeo je da stigne i do ukradene lopte, a sa njim na parketu je Oklahoma bila u plusu 16 poena.

Zanimljivo da je svaka asistencija Micića završena zakucavanjem, a Aleksej Pokuševski je na terenu proveo tek četiri minuta uhvatio je jedan skok, stigao do jedne asistencije i promašio jedan šut.

Micić je oduševio i trenera Oklahoma Marka Dagnolta koji je kratko poručio posle susreta.

„Micić je uradio odličan posao. Nije igrao nekoliko utakmica zaredom, ali je izgledao kao da je igrao svaki meč. Imao je dobre poteze na obe strane parketa“, poručio je trener Tandera.

Očekivano je Šej Gildžus-Aleksander predvodio Oklahomu sa 28 poena (za 28 minuta) uz šest skokova, pet asistencija i čak sedam ukradenih lopti (rekord karijere).

Pratio ga je Džoš Gidi sa 18 poena i po sedam skokova i asistencija. U poraženom timu su Zek Kolins i Džulijan Šampanj postigli po 13 poena, dok je Viktor Vembanjama sveden na osam poena i 14 skokova.

Bio je to još jedan okršaj Četa Holmgrena i Vembanjame, dva igrača koji su glavni kandidati za nagradu novajlije godine. Oklahoma je stigla i do rekorda sezone sa 19 ukradenih lopti, što dovoljno govori kako je funkcionisala odbrana.

NBA rezultati

Sreda (NBA liga i kup)

Šarlot – Majami 105:111

Detroit – Atlanta 120:126

Filadelfija – Indijana 126:132

Bruklin – Orlando 124:104

Oklahoma – San Antonio 123:87

Nju Orleans – Dalas 131:110

Juta – Portland 115:99

Denver – LA Klipers 111:108

Golden Stejt – Minesota 101:104

LA Lejkers – Memfis 134:107

BONUS VIDEO Jokić demolirao Pelikanse uz novi tripl – dabl

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar