Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Izgleda da je Džejms Harden sa sobom u Los Anđeles doneo i prokletstvo.

Klipersi ne znaju za pobedu od kada je došao, a ovog puta je Denver slavio sa 111:108 u napetoj završnici. Ovo je bio meč u okviru NBA kupa, turnira u toku sezone, a Denver je sada stigao do prednosti od 2-0 u ovoj grupi. Upravo su Klipersi i ranije Dalas bili najteži rivali u grupi, pa je Denver izuzetno blizu da sa prve pozicije obezbedi plasman u četvrtfinale (prolazi samo prvoplasirani tim grupe).

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Jokić je susret završio sa impresivnih 32 poena, 16 skokova i devet asistencija. Uz to je postigao svih 14 slobodnih bacanja što je učinak koji se retko viđa kod centara. Srpski centar je još jednom proveo na parketu 35 minuta (gotovo svi starteri u Denveru igraju više od 32 minuta po susretu), a neobično je za njega što je ovog puta trošio veliki broj lopti. Srpski centar je pogodio samo osam od 23 šuta iz igre, od toga 2/7  za tri. Stigao je čak i do četiri izgubljene lopte, ali je zanimljivo da je kreirao čak 63 poena Denvera direktno.

Ovako to radi Jokić.

Srpski centar je još jednom odlučio meč, ali ovog puta asistencijom za Erona Gordona koji je zakucao za 109:104 na 50 sekundi do kraja. Jokić je pogodio slobodna bacanja kasnije, a Džordž je promašio trojku koja je mogla da osigura dodatnu prednost. Da sve bude impresivnije po Denver koji je igrao bez Džamala Mareja svedoči što je sredinom četvrte deonice gubio sa 99:92, a onda je zaključao sve prilaze košu.

Eron Gordon je pratio Jokića sa 20 poena, dok je Redži Džekson stigao do 18. Ivica Zubac je imao pune ruke posla protiv srpskog centra, a stigao je do devet poena, 13 skokova i tri asistencije za 26 minuta kao starter.

Jokić je nekoliko puta u toku meča pokazao kakav je majstor i da uspeva da vidi i ono što ostali timovi ne mogu da prepoznaju. Ipak, saigrači sada imaju kretnje koje savršeno odgovaraju njegovoj viziji, a on u svakom trenutku može da „zazida“ poena protiv Džordža, Lenarda ili nekog drugog igrača. To je i radio više puta u toku meča.

U poraženom timu se sigurno pitaju da li je dolazak Hardena bio neophodan jer od tada nižu samo poraze. Ovog puta ni 35 poena Pola Džordža, momka koji je oženio Srpkinju Danielu Rajić, nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Džejms Harden je stigao do 21 poena, a Kavaj Lenard je dodao 15 i u nekoliko navrata preuzimao Jokića sa ciljem da ga zaustavi.

NBA rezultati

Sreda (NBA liga i kup)

Šarlot – Majami 105:111

Detroit – Atlanta 120:126

Filadelfija – Indijana 126:132

Bruklin – Orlando 124:104

Oklahoma – San Antonio 123:87

Nju Orleans – Dalas 131:110

Juta – Portland 115:99

Denver – LA Klipers 111:108

Golden Stejt – Minesota 101:104

LA Lejkers – Memfis 134:107

BONUS VIDEO Jokić demolirao Pelikanse uz novi tripl – dabl

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar